Apropå det här med ålderstester av ensamkommande barn…

Idag läste jag att det manifesterats i Karlstad av nätverket ”Vi står inte ut” för att stoppa utvisningar av ensamkommande barn som har bedömts sakna asylskäl tillbaka till hemlandet Afghanistan. Det fick mig att fundera över hur det kan komma sig att dessa barn därifrån så gott som alltid ser ut att vara vuxna på de fotografier som jag har sett på barn som har kommit hit – då menar jag fotografier där de fotograferade barnen själva har uppgett hur gamla de är och då är de nästan alltid 14, 15 eller 16 år, ibland är de 17 år men den åldern tillhör undantagen.

Som sagt så började jag fundera över hur det kommer sig att de ser så mycket äldre ut än sina jämnåriga i åldersgruppen 14-16 år från andra länder. Har de någon slags dundermjölk som de dricker där som gör att de ser så mycket äldre ut än exempelvis svenska 15-åringar?

För att visa vad jag menar så kommer här några bilder på ensamkommande barn från Afghanistan som själva uppgett hur gamla de är till fotografen eller journalisten och sedan har jag tagit med några bilder på svenska barn i samma ålder som det ensamkommande barnet påstår sig vara i och som jag anser visar hur det genomsnittliga svenska barnet i den åldersgruppen ser ut utseendemässigt i relation till den åldersgrupp det handlar om här – det vill säga åldersgruppen 14-16 år.

Eftersom det handlar om att det är i det närmaste 100 % pojkar som kommer hit som ensamkommande barn från Afghanistan så tar jag bara med fotografier på just pojkar.

Från vänster: Mateluah 17 år, Nasrulleh 16 år och Asad 16 år.

Annelunds IF P16

Svenljunga IF P16

Sveriges då snabbaste 14-åring

Var enligt egen utsago 16 år vid fototillfället.

”Arbogakvinnan” Johanna Möller med några av sina minderåriga pojkar som hon idkade sexuellt umgänge med. Mohammed nere till höger har erkänt han mördat JM:s far och försökt mörda modern.

Det får räcka så och förhoppningsvis så har min poäng framgått. Jag valde sedan att googla på barn i Afghanistan för att jämföra med grabbarna som kommit hit. Jag använde flera olika kombinationer av sökord på både svenska och engelska och resultaten över vad Google fann kan ni se här nedan om ni klickar på länkarna.

Sökningar på Google: Här, här, här, här, här och här.

(Googla själva och se om ni får bättre resultat)

Som ni kan se så kryllar det inte precis av bilder på barn som ser ut som dessa pojkar på bilderna här ovanför. Jag vet naturligtvis att det här inte kan klassas som någon säker slutsats på att alla barn därifrån som ser ut att vara närmare 30-årsåldern än att tillhöra åldersgruppen 14-16 år ljuger men man undrar ju, eller? Så min bestämda slutsats får bli – precis som tidigare – att det är absolut nödvändigt att genomföra ålderstester på alla ensamkommande ”barn” därifrån och att tjejerna/kvinnorna/tanterna från nätverket ”Vi står inte ut” får inse att ”deras barn” – som många av aktivisterna har boende hemma hos sig – kanske inte är barn samt att de kommer att bli avslöjade. Ja, jag är lite ironisk nu för givetvis vet dessa aktivister – eller åtminstone har tänkt tanken – att ”deras” pojkar kanske inte är så gamla som de påstått sig vara eller att ens vara i närheten av den uppgivna åldern som de uppgav när de sökte asyl här.

2 tankar om “Apropå det här med ålderstester av ensamkommande barn…

  1. Tack för att jag fick tipset om att också mitt barns klassfoto är på denna brunfärgade sajt! Detta ska till Polisen för det är inte OK att stjäla bilder och använda oskyldiga barn för fascistpropaganda 😦
    Fy f-n för människor som stjäl och drar oskyldiga och ovetande i denna stinkande sörjan…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s