Nej, det är inte färdigfikat!

Ja, nu har det ju gått en bra tid sedan valet och efterspelet har utvecklats så som jag personligen trodde att det skulle göra. Centerpartiet och Liberalerna har tillsammans massakrerat Alliansen och Miljöpartiet kommer fortsatt att ha ett oerhört och orimligt högt – och skadligt – inflytande på Sverige trots att de bara har 4% av svenska folkets röster. Allt förutsatt att Löfven blir statsminister förstås vilket nu ligger i Vänsterpartiets händer.

Förutom att (C) och (L) torpederat Alliansen enbart för att utestänga SD så har de även lurat både brallorna och underkläderna av väljarna. För de kan säga vad de än vill men det de sagt hela tiden är att nästa statsminister absolut inte kommer att heta Stefan Löfven men nästa statsminister kommer nu sannolikt att heta just det – tack vare just (C) och (L). Vilken blåsning minst sagt!

Förvisso så ligger det hela just nu i (V):s händer och många är de som nu hoppas på att de kommer att trycka på röd knapp i omröstningen som – eventuellt – kommer att ske på fredag. Det tror jag är möjligt att de gör men att de inför en fjärde omröstning har svängt och då kommer att trycka på grön knapp helt enkelt för att de då haft tillräckligt med tid på sig för att förmå de andra att slänga åt dem tillräckligt många godbitar för att de ska vara nöjda och dessa godbitar kommer de att få – för (L) och (C) har allt att vinna på att undvika nyval.

Blir det däremot nyval åker sannolikt (L) ut ur riksdagen med dunder och brak tillsammans med (MP) och (C) blir ett 5-6 %-parti. Men om omröstningen nu som talman Norlén sagt skulle ha skett på onsdag hade blivit av så hade jag istället satsat en bra slant på att det blir nyval helt enkelt för att (V) tryckt rött på onsdag – på grund utav att tiden inte räckt till för att få med (V) på noterna – och sedan hade Kristersson prövats och även där hade det blivit fler röda knapptryckningar än gröna.

Frågan är varför talman Andreas Norlén är så vek och ger de fyra mer tid att bearbeta (V)? Kanske finns ingen annan anledning än att han just är en vek person vilket jag för övrigt alltid tyckt att han är. Han imponerade sannerligen inte som ordförande i konstitutionsutskottet utan framstod alltid som räddhågsen i kritiken mot ministrar. Likadan framstår han nu som talman och han klarar inte av att stå på sig – som att omröstningen ska vara nu på onsdag som det var sagt.

Expressen: Talmannen irriterad

Han påstår vidare – utan belägg – att svenska folket är trötta och vill ha en regering på plats nu och har jämfört ett nyval som att stå vid avgrunden. Han verkar ha ”glömt” att all makt utgår från folket och folket röstade absolut inte på en regering bestående av V-S-MP-L-C så varför jämför han att folket får säga sin mening om detta hopkok i ett nyval med att stå vid avgrunden? Rädd att förlora sin position som talman och skyhöga lön efter ett nyval? Jag vet bara att det är väljarförakt att jämföra väljarnas chans att få säga sitt – utifrån att de blivit förda bakom ljuset efter valet – med att stå vid avgrunden och att Andreas Norlén var fel person att välja till talman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s