Må du brinna i helvetet!

En film som har blivit viral och som visar när Bashar Bseis mördar sin egen syster Rasha Bseis på grund utav enbart rykten samt att foton på henne ska ha laddats upp på nätet av en man som hon inte var gift eller släkt med har nu blivit till nyhetsstoff världen över. Troligtvis hade denne man blivit avvisad och fullt medveten om att det kunde kosta Rasha livet ändå laddat upp bilderna som hämnd för att ha blivit kränkt i och med avvisandet. Ännu ett liv har släckts på grund av den här förbannade så kallade hedern från Mellanöstern alltså och som har fått fäste även här i nordliga Sverige och liv har släckts också här i hederns namn.

Det ska inte ens handla om några nakenbilder eller så men det räckte – utöver ryktena – för Bashar Bseis att få tokspel och ordna med alla detaljer så att han kunde mörda sin egen syster med en skottsalva från en Kalasjnikov. För rykten och för att det fanns bilder på systern, troligtvis helt vanliga bilder och på vilka hon var anständigt klädd enligt broderns sätt att se på hur kvinnor bör klä sig. Och för hederns, denna förbannade heder, skull.

Filmen som ska visa förloppet till och av själva mordet har jag valt att inte se, vis av erfarenheten av att ha sett stridspiloten Muadh al-Kasasbeh bli bränd levande och journalisten James Foleys huvud bli avskilt från kroppen med kniv medan han levde och hur det påverkade och fortfarande påverkar mig, men väl på några stillbilder för att verifiera att det faktiskt skett samt få en bild av hur ”människan” Bashar Bseis ser ut och därigenom jämföra bilder från filmen med bilder ifrån där han figurerar i andra sammanhang. Min slutsats är att det är samma kille på alla bilderna i inlägget.

Filmen är lätt att hitta men tänk dig väldigt noga för om det är värt att klicka på play. Är du normal så är det du kommer att se om du gör det sannolikt någonting som du kommer att bära med dig resten av livet ty du ser faktiskt en människas allra sista ögonblick i livet när denne mördas. Så kom inte och påstå att du ej blev varnad sedan!

bashar bseis14202265265247289917..jpg

Bashar Bseis är med i fria syriska armén som strider mot Bashar al-Assads regeringstrupper och är allierade med bland andra Turkiet. Han (Bseis) tycker uppenbarligen att al-Assad är en tyrann ironiskt nog men anser uppenbarligen att det ska vara fritt fram att mörda flickor och kvinnor enbart utifrån rykten, foton och andra likadana triviala saker. Han vill leva under sharialagar – under al-Assads styre innan kriget så levde de olika religiösa grupperna åtminstone i harmoni med varandra – vilket syriska fria armén (FSA) uppenbarligen också vill vilket innebär att om de skulle lyckas med att störta al-Assad så skulle ingenting bli bättre utan snarare tvärtom – åtminstone för alla flickor och kvinnor.

Det baserar jag på att Bashar Bseis inte har blivit gripen för mord. Han har utan hinder kunnat resa till sin hemstad och är vad jag kan se fortfarande med i FSA. Turkiet som just nu har hög svansföring vad gäller mordet på Jamal Khasoggi och som stöttar FSA har ingen svans överhuvudtaget vad gäller utkrävande av ansvar och att alla inblandade i mordet på Rasha Bseis skall ställas inför rätta vilket är rätt talande. Nu behöver – OM det blir utredning eller dylikt – Bashar Bseis bara hitta 4 ”vittnen” som intygar att Rasha begick äktenskapsbrott så går han fri. ”Fälls” han däremot så riskerar han maximalt två års fängelse. Läs här.

Enligt samma artikel så är det här ”heders”-tänket djupt rotat hos det syriska folket och implanterat i samhället där så med det i åtanke och att vi tagit emot så många därifrån så borde det jobbas stenhårt med den biten men så sker tyvärr inte i någon större skala. Det relativiseras och den lilla men röststarka gruppen som kämpar för att kvinnor ska få välja själva vem de älskar, en självklar sak för alla andra men som kan betyda döden för dessa tjejer och kvinnor som detta handlar om, motarbetas ständigt av andra. De här andra tycker vi har större problem än sådant som att kvinnor kastas från balkonger eller att pappa och bror skjuter ihjäl dotter och syster. De tycker det är mer angeläget med att kvotera in – kompetens eller ej kvittar – kvinnor i diverse styrelser för att nämna en sak.

Jag är inte det minsta religiös men jag hoppas så att Bashar Bseis får brinna i helvetet – både bokstavligt talat om nu allt det där faktiskt skulle existera samt bildligt talat på något jämförbart vis. Själv tror han säkerligen att han ses som en hjälte som ”försvarat” sin familjs heder och att han i deras så kallade paradis i livet efter detta kommer att få ha orgier med 72 oskulder, och som efter varje orgie åter blir en oskuld, med perfekta stora bröst att leka gömma korven i tack vare att han mördade sin egen syster.

6 tankar om “Må du brinna i helvetet!

 1. Jag bryr mej inte varifrån sånt patrask kommer, men såna ruttna individer ska lagföras och straffas. I hans fall även utvisning på livstid.
  Har mordet på hans syster gått till domstol och är han fälld för det?
  ——
  Vad som måste göras är att stärka gränsskyddet markant. Åt alla håll. Tullen. Som det är nu så fullständigt väller det in vapen, knark, prostituerade och kriminella till Sverige från främst forna Jugoslavien (den sk Balkanrutten). Även från Baltikum. Samt att alltför många bilar, bildelar och andra maskiner och annat förs UT härifrån. Stora kostnader för försäkringsbolagen (med höjda premier som följd) och till desto större förtret för alla drabbade.

  // Kao

  Gillad av 1 person

  • Självklart inte men här handlar det definitivt om kultur och religion i en sörja med en skopa kvinnohat och den sörjan finns här också nu.

   Dock hände detta inte här och han befinner sig inte här (förhoppningsvis) men vad jag vet är han på fri fot ännu och riskerar maximalt 2 års fängelse om han inte hittar 4 vittnen som intygar att systern var en ”slampa” som skämt ut honom och familjen. Detta är tydligen väldigt vanligt i Syrien och allt de riskerar är 2 år.

   I övrigt håller jag med dig, problemet är bara att vi inte har någon tull. Tror jag bloggat om det. Och är tull på plats får de inte ens beslagta uppenbart stöldgods! Gränspolisen är inte ens värd att ta upp, de säger om sig själva att de är en Kalle Anka-organisation där inte ens telefonerna funkar.

   Gillad av 1 person

   • Det där med 4 vittnen och superlåga straff har jag läst om förut. Det är sanslöst att man än idag lever under så utåldriga lagar och regler. Men en sak ska man inte glömma: det finns även kristna syrier och de förföljs svårt av sina egna landsmän och kan behöva fly av även den orsaken. Förutom kriget, alltså. Samma med de kristna kopterna i Egypten, som levt i tusen år i fred med sina muslimska grannar, men som förföljs och mördas nu sen ”den arabiska våren”. Men ändå kan just deras kulturella liv vara ganska likartat på vissa sätt. T.ex att inte äta fläskkött. Men det är bara klokt att inte göra det om man lever utan kylskåp eftersom det blixtsnabbt bildas trikiner i sånt kött som man blir väldigt sjuk av, som du säkert vet.
    ——-
    Ja, vårt gränsskydd är ett skämt och vi bör börja med att gå ur Schengen. Tror vi kommer få det, men det måste ske snarast. Vapen väller in.
    ————
    Ska gå in och läsa mer hos dej framöver. Kriminologi är ju ett av mina intressen. Pluggade det och Rättspsykologi för länge sen på Sthlms Universitet. 🙂

    Ha en bra dag!

    // Kao

    Gilla

   • Ja, det är enligt utländsk media samt kvinnor som flytt som påstår detta att han bara kommer få max 2 år i fängelse. Jag trodde faktiskt att Syrien kommit längre än så men tydligen inte men kommer hålla koll på vad som händer i fallet.

    Det hade varit bra att lämna Schengen men det tror jag tyvärr inte kommer att ske med dagens politiker. Men ändock är det en skam att vi knappt har nån tull eller gränspolis så att allt skit kan välla in utan någon risk att åka dit knappt!

    Kul, det är ju ett av mina intressen också som jag nördat in mig på i många år. Vi får väl se vilket nästa fall blir som jag blir sugen på att skriva om 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Ja ,, jag funderade ofta på vilket stort pådrag det blev om Saudiern som mördades…vareviga nyhetssändning…varför ?? Folk mördas varje dag …

  Att Zaida Katalan fick så stor uppmärksamhet förstår jag för hon var MP& feminist . Men Saudiern kan inte varit feminist och Mp .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s