Godhetsposörerna

I några dagar nu har det bedrivits agendajournalistik – eller snyftreportagen för den som föredrar det – i DN, Expressen och Aftonbladet med flera och vinklingen förefaller vara glasklar. Nämligen att Sverige i vanlig ordning är helvetet på jorden för invandrare – i synnerhet för så kallade nyanlända – och att denna grupp skyndsamt måste särbehandlas positivt.

Vilket förstås innebär att någon annan grupp måste särbehandlas negativt. Det handlar som så många gånger förr om bostadsbristen. Syftet med snyftreportagena – som i princip alltid är befriade från kritiska frågor till de vurmade – är att påverka till förmån för invandrare på bekostnad av andra som till exempel hemlösa pensionärer, studenter och ungdomar. Ja, på bekostnad av alla andra grupper som saknar en egen bostad.

Jag har skrivit det många gånger tidigare här på bloggen samt på sociala medier att finns det inga bostäder så finns det inga. Att trots detta fortsätta med svängdörrar vid gränsen är vansinne och bäddar för en humanitär katastrof. Att ge nyanlända fördelar som förtur till bostäder och jobb likaså. Jag har sett många unga vuxna uppgivet uttrycka tankar såsom ”En från andra sidan jordklotet som kommer hit till Sverige först om 10 år kommer att få eget boende och jobb före mig” – och det gäller både etniska svenskar och de med utländskt påbrå som har sådana tankegångar. Sorgligt nog så är sådana tankar en faktisk spegling av framtiden – åtminstone om godhetsposörerna får bestämma att en grupp ska favoriseras framför alla andra.

Och vad menar jag då med godhetsposör? En godhetsposör, enligt min egen definition, är en person som oftast har det bra ställt själv. Vidare så bor denna person i princip aldrig själv nära de den påstår sig vurma så för och än mindre kan personen tänka sig att umgås med desamma. Godhetsposören har oftast en högre ställning i samhället, bor i homogena villaförorter alternativt centralt i bostadsrätt och får sina nyheter från andra godhetsposörer på DN och Aftonbladet. I och med detta slipper de se och höra resultatet av det de propagerar för i sin roll som godhetsposör. I den händelse att folk som lever utanför godhetsposörernas gated communitys försöker påvisa – exempelvis på Twitter – att samhället går på knäna och att folk far illa på grund av en okontrollerad massinvandring så svarar de föraktfullt att de som kommer dragandes med sådant är rasister för att därefter ofta blockera dessa. En godhetsposör vet eller tror sig vara immun mot alla konsekvenser av det de propagerar för som till exempel öppna gränser eller att ens barn inte kan studera eller flytta hemifrån på grund av den alarmerande bostadsbristen. Alla andra som konsekvenserna, som i deras ögon är rasister, misshandlar grovt får snällt foga sig och tåla att misshandlas. Själva kan de utan problem köpa både till sig själva och till sina barn hus och lägenheter när de så behagar på behörigt avstånd från det importerade kaoset – som de anser är så berikande trots att de personligen aldrig är i närheten av detta berikande.

Senaste alarmet om bostadsbristen! Någon som tror att godhetsposörerna ligger sömnlösa för det?

ramberg-och-chanelvc3a4ska-picsay-31958268830043870923.jpg

En sådan här godhetsposör, enligt definition ovan, förefaller Anne Ramberg vara. Hon är generalsekreterare i Advokatsamfundet och i sin roll som samfundets främsta företrädare så har hennes många kontroversiella ställningstaganden genom åren fått en extra tyngd och det har därigenom varit svårt att skilja på om det varit hennes egna personliga åsikter eller Advokatsamfundets som yttrats i både skrift och tal. Några exempel följer längre ner på sådant som hon har skrivit på sociala medier och som hon mestadels hamnat i blåsväder för. Några av dessa har dessutom advokatsamfundets ordförande känt sig nödgad att gå ut i media och ta avstånd ifrån å samfundets vägnar. Läs här och här.

Naturligtvis umgås Ramberg enbart med likasinnade som befinner sig inom samma

screenshot_20181104-232645~01772161463017703734..png

samhällsklass som hon själv eller snäppet högre som exempelvis självaste kungen och drottningen som hon är bundis med. Och trots idogt letande har jag inte kunnat finna någon bild eller text där det framgått att hon hälsat på hemma hos kompisarna Ahmed och Fatima i Fittja. Man undrar faktiskt om hon överhuvudtaget någon enda gång i sitt vuxna liv har besökt ett så kallat utsatt område? Och om hon har det så var det utan journalister i släptåg? Godhetsposörer älskar ju uppmärksamhet och alla likes som de får på sina statusuppdateringar på sociala medier. Jag tvivlar hur som helst på att hon någonsin

kungen-drottningen-ramberg

varit i sådana områden helt på egen hand. Hon håller sig nog helst centralt och då i synnerhet i Östermalm där hon även bor fashionabelt i sin paradvåning, värderad till 23 miljoner, med 7 rum fördelade på 218 kvm med sin gubbe Claes. Vilken fräckhet! 7 rum har de för sig helt själva medan ensamkommande afghaner nu påstås sova utomhus. Samma afghaner som hon aggressivt opinionsbildar för på sociala medier med avsikt för att de ska få stanna trots att de saknar asylskäl samt ska få förtur med mera på bekostnad av andra grupper. Här har hon ju ett gyllene läge att inte framstå som en hycklande godhetsposör genom att ta emot minst 4-5 ensamkommande i sin rymliga paradvåning – för som hon själv säger så måste man ju göra avkall på sin välfärd för att finansiera invandringen.

Populism att med lagskärpningar lättare komma åt och lagföra terror-resenärer.

Det man kräver av andra ska man själv vara beredd att göra brukar jag säga. Hon kräver i humanismens namn att folk i princip ska ge upp sina liv till förmån för män utan asylskäl genom att avstå tak över huvudet för egen del när man står näst i tur för en lägenhet i t ex Stockholm och alla vet ju hur långa köerna är där. I annat fall får det ju bli till att bo trångbott och här kan ju Ramberg föregå med gott föredöme genom att låta ett gäng ensamkommande flytta in för som sagt var – kräver man av andra att göra avkall på sin välfärd så. Dessutom har hon nyligen förfärats av nedanstående och kan göra förutom att ge boende till ett helt gäng också göra en insats för integrationen.

Medvetet försöker hon dessutom få folk att tro att det är barn det handlar om trots att en enkel bildsökning på Google motbevisar detta. Det finns bara en enda bild på ett enda barn och som är uppenbart arrangerad. För faktiskt så har det visat sig att alltihopa var arrangerat nu – eller på ren svenska bluff. Mer om detta kan läsas här, här, här och här.

img_20181107_1444263536788218843593314.jpg

Vilket också rimligen borde ha kommit till hennes kännedom vid det här laget men än så länge är det knäpptyst från henne som i vanliga fall är så frispråkig. Dock så gick media såsom DN och Aftonbladet i vanlig ordning på hela rasket och gjorde snyftartiklar på löpande band och får man sina nyheter från bara såna agendadrivna medier så är det inte så konstigt om man inte vet det som alla andra nu vet – nämligen att alltihopa var en ren bluff.

dxoicz4w4aa1xbm9202487601712052199.jpg

Dessutom är det anmärkningsvärt att Ramberg inte förstått ännu att det handlar om tidsbegränsade kontrakt på två år utan chans till förlängning eftersom lägenheterna, modulhusen eller vad det nu månde vara behövs till nya nyanlända som i sin tur måste flytta ut om två år. Hallå, bostadsbrist…ökande hemlöshet…svängdörrar…

Hur länge är man nyanländ förresten? Troligtvis resten av livet om man frågar Ramberg.

Ramberg tycker – trots att hon är advokaternas främsta företrädare – att det inte är så noga med att följa lagen heller. Tror du bara på någonting starkt så är det fint att bryta mot lagen. Ovanstående gällde Elin Ersson som hindrade, för stunden, en äldre man från Afghanistan dömd för misshandel av sin fru och sina barn att utvisas genom att hindra planet från att lyfta. Elin Ersson är nu åtalad och inväntar rättegång.

Mer läsvärt om Anne Ramberg här.

Och ovan påståenden är ju en direkt lögn. Inbillar sig Ramberg verkligen att folk ska tro på att advokater jobbar gratis? Att ”barnen” själva ska betala för sina ombud under asylprocessen och överklaganden vid avslag? Fakta är ju att alla såna här fall slutar med meningen ”…på statens bekostnad” i domarna/besluten. Här kan du läsa vad advokaterna tjänar på denna ruljangs. Spoilervarning: Ojoj, verkligen inte illa alls!

Det blev ett ganska så långt inlägg vilket det lätt blir när man skriver om hyckleri och sådant som man känner stark avsmak inför men det får ni som läst tycka vad ni vill om. Antingen håller du med mig om att Ramberg är en hycklande godhetsposör eller så gör du det inte. Är öppen för vidare diskussion i kommentarsfältet för den som vill. Men här kommer som utlovat en kavalkad av Anne Rambergs twittrande vilket bara är ett litet urval då hon har twittrat ett antal tusen gånger så kika in på hennes Twitter-profil om ni vill ha mera.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Inlägget får avsluta med nedan tweets. Pöbeln – det vill säga vi vanliga Svenssons – tycker Anne Ramberg inte om och önskar att vi bara kunde ge fan i att kritisera tjänstemän på myndigheter som begår lagbrott såsom plankning. Och om någon nu händelsevis har glömt så är hon advokat…

ramberg om plankning

ramberg-näthat

Men hon jobbar på att lösa problemet. Är vi inte rasister så är vi bruna råttor och ibland också näthatare och så vidare. Och jo, näthat finns men kritik och ifrågasättanden är inte det vilket Ramberg & Co påfallande ofta anser att det visst är. Däremot är hon vad jag kunnat se hycklande knäpptyst när vänstern näthatar. Nu ska hon gå i pension nästa år och sökandet efter en ny generalsekreterare är igång. Inte en dag för tidigt enligt mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s