Mammor är lösningen, sa de

De och de, men en viss Fredrik Reinfeldt sa det absolut den 7 juni förra året. Att mammor är lösningen – på fullt allvar – på kriminaliteten och otryggheten i våra så kallade utsatta områden. Läs här och här. Detta fastställande upprörde, med rätta, väldigt många och hånen mot Reinfeldt tycktes hagla i en aldrig sinande ström.

Vilket var och är förståeligt med tanke på att Reinfeldt anses av många, inklusive mig, vara en av de största bovarna till den skenande kriminaliteten i samhället som skett de senaste decennierna för han hade chansen att bromsa – eller att sätta stopp helt för – utvecklingen när han tillträdde som partiledare och sedermera som statsminister. Istället gasade han på för fullt mot stupet som i ett chicken race likt James Dean i Ung rebell där partikamrater och övriga – istället för sinneslöa ungdomar – i 7klövern stod på rad på bägge sidor längs vägen och upphetsande applåderade hela vansinnet ända fram till stupet.

Och Fredrik bromsade som bekant aldrig utan dundrade med full fart rakt ut över stupet och ut ur politiken på samma gång men inte utan att avge en sista spottloska på folket i form av att förmana folk att öppna sina hjärtan ty vi skulle inte ,tack vare honom, ha råd med annat än invandring i fortsättningen.

Och där stod sedan folk som fån och ingenting förstod. Invandringen skulle ju berika oss, inte utarma oss, hade han ju lovat hela tiden. Vilket han för övrigt fortfarande försöker inbilla oss och tragiskt nog så tror fortfarande en hel del på det – att vi kommer att bli rika på alla sätt och vis av okontrollerad massinvandring från tredje världen.

Men om man väljer att inte blunda så ser man i samma ögonblick resultatet av hans så kallade löften. Sjukvården, skolorna och polisen går på knäna. Gruppvåldtäkter, skjutningar på öppen gata, skenande antal rån och mord, religiösa motsättningar, balkongflickor, könssegrering, barnlajvare, assistansbedrägerier, skenande hemlöshet, bilbränder titt som tätt och allt det där andra som vi dagligen kan läsa om.

Men för att återvända till ämnet – att mammor är lösningen på kriminaliteten och otryggheten i våra utsatta områden – så har detta nu testats i bland annat Uppsala. I Gottsunda där, som klassas som ett så kallat utsatt område, så uppstod en förening förra året som ett svar på de många bilbränderna som då skett i området. Föreningen fick det kreativa namnet ”Gottsunda mammorna”. I början av året så fick de en egen lokal och tanken var bland annat att områdets ungdomar skulle vara där och passas av sina egna och av andras mammor istället för att drälla runt utomhus och därigenom inte begå brott. Låter ju klockrent, tänkte nog politikerna, så sagt och gjort så fick mammorna 700 000 kr av skattebetalarnas pengar – huruvida det föregicks en utvärdering eller ej framgår emellertid inte. Polisen stämde även de in i hyllningskören men det var då det…

Nu får mammorna i Gottsunda nämligen kraftig kritik av polisen som dessutom är så pass oroade att de anmält föreningen. De anser också att de blir motarbetade av mammorna som bland annat ska ha sagt till polisen att de inte har i lokalerna att göra. Inte så konstigt kanske med tanke på att det nu framkommit att det pågått kriminella aktiviteter i lokalen som mammorna fått till sitt förfogande. Det ska till exempel ha knarkats helt öppet där.

Så vad kan vi då dra för lärdomar efter att ”mammorna är lösningen”-metoden nu testats i praktiken i brottsbekämpning? Tja, kanske att det inte är en så bra idé ändå helt enkelt för att när det kommer till kritan så är mammorna lojala mot sina egna barn och vill inte se dem i fängelse så de blundar istället helt enkelt – och motarbetar polisen. En annan aspekt är säkert att mammorna själva blir de som i slutändan får betala böterna för till exempel skadegörelse och annat vilket drabbar resten av familjen. De är nog inte särdeles sugna på att anmäla de andra mammornas, som är deras egna vänner också och som de givetvis inte vill bli osams med, ungar heller. Kort sagt så är och kan de inte vara objektiva och därför var mammor som brottsbekämpare i utsatta områden en urusel idé från första början.

Samhället ska dessutom inte behöva ge dem 700 000 kronor – på grund av att de uppenbarligen varit frånvarande under sina barns uppväxt och därigenom inte heller ha uppfostrat ungarna rätt – för att hålla koll på sina ungar så att de inte begår brott och andra dumheter. Det hör ju liksom till föräldraskapet att göra detta och inget som ska bekostas av samhället för att motivera föräldrar som hittills har struntat i vad deras ungar hittar på om dagarna att göra just det. Och brottsbekämpning är polisen till för annars blir det som ovan – lojaliteter sätts före lagen och alla andras väl och ve i samhället.

5 tankar om “Mammor är lösningen, sa de

  1. Alla föreningsaktiviteter som får pengar bör granskas. Man har varit alldeles för naiva i sin inställning till att all föreningsverksamhet är av godo, men så är det inte alls.

    // Kao

    Gillad av 1 person

  2. Föreningar skall drivas av medlemmarna – inte skattebetalarna. Om jag bildar en förening för att stötta ekorrar –eller vad som helst –är det min sak.
    Orimligt att gamla förstenade IOGT-NTO försörjs av dig och mig…liksom RFSL , Expo osv..det är orimligt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s