Domedagen är här om endast 10 år!

Det är helt kört för jorden om 10 år. Då är domedagen kommen och då har vi alla ett inbokat möte med Sankte Per – om det blir kafferep à la Andreas Norlèn vet jag givetvis inte men förhoppningsvis – för att sondera åt vilket håll vi ska åt. Upp eller ner. Klimatförnekarna kan bara räkna med ‘ner’ – till väldigt varmare breddgrader – antar jag. Att vara en domedagsprofet likt Johan Rockström är på tapeten idag – och välbetalt.

Det är Johan Rockström som hävdar på fullt allvar att vi bara har 10 år kvar, sedan är det helt kört och jordens undergång är nära. Jag känner inte till Rockström alls men efter att han idag förutspått att vi har exakt 10 år på oss, sedan finns ingen återvändo, så tog jag reda på lite mera.

Klicka på bilden för att komma till artikeln.

Den tydligaste bilden som framkommer då jag söker efter mer information om honom är att detta med att vara en domedagsprofet är att det uppenbarligen är väldigt lukrativt för honom personligen. Han flyger kors och tvärs över hela världen för att hålla föredrag à la domedag. Föredrag som han dessutom med all säkerhet tar väldigt bra betalt för. Han har även ett toppjobb som chef för Potsdam Institute for Climate Impact Research i Tyskland och har också gett ut en kokbok – tryckt på papper.

Vissa har svalt snacket om en nära förestående undergång helt och hållet. Dessa är påfallande ofta samma personer som tror att SD är liktydigt med att 30-talet börjar om igen och att gaskammare därmed kommer att ploppa upp runt omkring i våra skogar likt svampar.

Personligen är jag inte ett dugg orolig. Jorden har pallat alltifrån meteoritnedslag till istider och kommer att bestå även efter 10 år från och med idag. Då fanns det inga fabriker eller bilar. Med det sagt så innebär det inte att jag inte bryr mig om miljön för det gör jag. Vi måste bland annat se till att haven och sjöarna inte skräpas ned, minska överbefolkningen i U-länderna (lära de använda skydd eller införa max 2 barn-lag), sluta skövla skogarna som de gör i Amazonas och förbättra utsläppen från fordon samt kollektivtrafik så att folk slipper att använda masker i mångmiljonstäderna med mera. Vi behöver med andra ord inte återgå till medeltiden med häst och vagn som domedagsprofeterna verkar vilja.

Slutligen så fann jag denna artikel om Rockström och hans vänner intressant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s