Livesände sitt eget brott – åtalas nu.

Elin Ersson åtalas nu för brott mot luftfartslagen och riskerar vid en fällande dom antingen böter eller fängelse – eller både och – i högst 6 månader.

Då hon vad jag kunnat hitta – eller inte hitta rättare sagt – inte tidigare är straffad så blir det sannolikt böter om hon fälls vilket jag förutsätter att hon blir. Det ska dock tilläggas att det mycket väl kan sluta med fängelse också. Och bevisen hon har emot sig är det ju inget snack om – de är solklara milt uttryckt. Hon filmade sitt eget brott och man hör de många förmaningarna från planets besättning som hon väljer att ignorera. Även ”presskonferensen” hon hade efteråt samt intervjuer i diverse medier är solklara bevis som blir svåra för henne att förklara i rätten. Att hon nekar till brott är därför enbart löjligt och skämmer ut henne själv ytterligare.

På tal om att skämma ut sig så är den person som hon förhindrade utvisningen av den dagen dömd för allvarliga brott för vilka han har suttit i fängelse i Sverige för. Han har bland annat piskat sina barn med en sladd och sedan gett sig på deras mor när hon försökte skydda barnen genom att piska även henne samt bland annat dunkat hennes huvud i golvet som förutom eventuella ytterligare skador ledde till medvetslöshet. När Elin konfronterades med dessa fakta så kommenterade hon det så här:

Jag hade ingen information om honom tidigare och har inte tagit reda på något efteråt. Det var honom som människa som jag försökte hjälpa, och inte fokusera på vad han tidigare hade gjort i sitt liv. Det var mitt personliga beslut.

Hon har även sagt att hon skulle göra om samma sak igen. Vart den dömde afghanen nu befinner sig vet jag inte – förhoppningsvis inte i Sverige i alla fall så att ex-frun(?) och barnen slipper oroa sig över ovälkomna besök.

På tal om påföljden vid fällande dom där med allra största säkerhet ett bötesstraff kommer att ingå i domen vilket kan komma att bli mycket högt så ser det inte så bra ut för henne såvida hon inte har rika föräldrar eller annan släkting som är det. Insamlingen till stöd för Elin Ersson för att hon ska kunna betala eventuella böter har ju minst sagt gått lite si så där.

4000 riksdaler lär gissningsvis inte räcka långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s