En ding dong ding-värld

Det tycker jag att det som just nu pågår och utspelas inför halvt upphissad ridå är – en ding dong ding-värld. Ömsom skrattar man åt eländet, ömsom blir man konfunderad och slutligen bara helt uppgiven – samt förbannad.

Det handlar naturligtvis om försöken att bilda en regering. Igår lördag avhandlades tre presskonferenser i rask takt där i tur och ordning Lööf, Björklund och Busch Thor sade allt och intet om läget just nu och om Kristerssons inlägg på Facebook. Lite klarnade bilden åtminstone efteråt.

Nämligen att vi nu kan konstatera att Lööf och Björklund är diktatorer i sina partier på så vis att det är enbart deras vilja – eller känslor för dagen – som gäller. Vad det gäller vad folk röstat på utifrån vallöften och uttalanden före valet spelar ingen roll. Sveriges väl och ve – inte viktigt alls. Sveriges alla röstberättigades barns framtid kanske spelar någon roll åtminstone? Nä, hur kan du tro det? Bara deras egna barn och vad de lovat dessa spelar någon roll. De vet ju minsann också vad som är bäst för alla andras barn också – och alla andra barn kan inte rå för att deras päron är oanständiga människor som inte röstat på deras anständiga päron.

Lite överdrivet – jag vet – beskrivet ovan. Men åtminstone vad det gäller Jan Björklund så går det inte att tolka på något annat vis. Hans två barn som är adopterade koreaner – vilket jag inte visste om innan valet – bestämmer uppenbarligen över (L):s politik. Jag vet inte om hans ungar har sagt att si och så ska du säga till pappa Jan men det låter ju onekligen så – och pappa Jan har lovat att säga si och så till media.

Åtminstone vad det gäller att bilda regering och att ingå i densamma. Ungarna hans har tydligen förbjudit pappa Jan att ingå i regeringen – om Sverigedemokraterna får minsta lilla inflytande vill säga. Annars går det bra. Och Pappa Jan har lovat barna sina att inte – även om det hade inneburit det bästa för alla andras barns framtid – medverka till att Sverigedemokraterna får något som helst inflytande. Jimmie Åkessons – och hans väljares – barn är ju inte lika värda som Jans egna ungar.

Vem vid sina sinnes fulla bruk vill att en sådan person som enbart ser till sitt egna skall få något att säga till om angående vilken riktning Sverige skall ta framöver?

Jan Björklund sade ju innan valet att fyra år till med en S-ledd regering vore katastrofalt för Sverige – ändå ser han hellre nu att Sverige går mot katastrof än att rädda Sverige och att människor därmed får lida när katastrofen är ett faktum. För han har lovat barna sina – det är det enda som räknas. Och han höll sitt Löfte och sa nej till ”vuxne” Ulf som så gärna vill bli statsminister på sin presskonferens – för att Uffe i så fall även behövt – aktivt eller passivt – stöd av Sverigedemokraterna.

Detsamma gäller för Annie Lööf – hellre störta Sverige in i ett fördärv som får Dantes inferno att blekna i jämförelse än att medverka till att Sverigedemokraterna får minsta lilla inflytande över politiken.

Annie har ju även hon i många år pratat om hur förödande det är för landet med en S-ledd regering och att mänskligt lidande blir resultatet om de får styra landet i ytterligare fyra år till. Hon har till och med lovat att hellre käka upp sin högersko än att bli ett stödparti till (S) – ett tomt löfte har det nu visat sig. Nu kan hon nämligen tänka sig att till och med sitta i en S-ledd regering. Alternativet är att alliansen regerar med stöd av Sverigedemokraterna och – även om det förhindrar att, enligt Lööf och Björklund, Sverige sjunker ner i ren misär – det vägrar Lööf. Därmed får folk hellre lida.

Vad kräver då (SD) inflytande över? Jo, det är inom fyra områden vilka är Krim, sjukvård, migrant- och pensionärspolitiken. Fyra områden där alliansen och (SD) redan är överens om det mesta i.

Vi hade idag haft en regering vilken hade varit alliansen – om man pratat med (SD). Det är ett faktum och ytterligare ett faktum är att en majoritet av svenska folket har röstat för att slippa fyra år till med (S) vid rodret. Det kan inte Lööf och Björklund snacka bort men däremot skita blankt i – vilket de nu också gör som de egoistiska diktatorer de är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s