Friheten hägrar för Sveriges genom tiderna värsta…

Våldtäktsman sett till antal offer. Den i media när det begav sig så kallade Örebromannen – Niklas Eliasson – som härjade mellan år 2005 till år 2010 då han slutligen greps efter att ha uteblivit från en DNA-topsning hos polisen kommer att vara fri inom ”ett par månader” efter att ha suttit inne endast i drygt 8 år av de 12 år som han dömdes till – och trots att stor återfallsrisk föreligger.

Eliasson, som har stora likheter med Hagamannen Niklas Lindgren – hann med att våldta – eller försökte – våldta 15 kvinnor under de 5 år som han hann sprida skräck i Örebro av vilka han erkänt samtliga men dömdes enbart för två stycken fullbordade som kunde bevisas tack vare DNA samt för sex försök till våldtäkt. Domen blev 12 år.

Förutom att Eliasson är värst i klassen sett till antal överfallsvåldtäkter som någon dömts för så är han den vars ”rovdjursinstikter” har varit mest extrema så till den grad att han under några timmar överfallde tre olika kvinnor.

Han har som nämnts ovan mycket gemensamt med Hagamannen Niklas Lindgren. Det går inte att utesluta att Eliasson faktiskt beundrade Hagamannen. Till exempel började han överfalla kvinnor år 2005 som var året då Hagamannen slutligen kunde gripas och sedermera dömas till 14 år. Eliassons första överfall skedde i Hagaparken den 3 april 2005 och båda två gav sig på äldre kvinnor – innan dess var det yngre – innan de slutligen greps. När Eliasson genomförde det sista våldtäktsförsöket på en 60-årig kvinna så visste han att polisen var efter honom och att det bara var en tidsfråga innan de tog honom vilket också skedde dagen efter så det går som sagt inte att utesluta att Eliasson beundrade Hagamannen, ville efterlikna honom och kanske till och med bräcka honom genom att bli ”värst i klassen”. Hur som haver så hade han garanterat följt Hagamannens framfart i medierna genom åren då det begav sig i Umeå.

Förutom ovanstående likheter finns det flera som nämns här och sedan så heter ju båda förstås Niklas även om just det nog får ses som en ren tillfällighet.

Snart är Eliasson alltså en fri man – troligtvis till sommaren. Exakt datum avslöjas givetvis inte sett till ”risken” att det finns folk som vill hälsa honom välkommen ut på sina egna sätt.

Läs mer: ”Han hade aldrig slutat om han inte hade blivit gripen”.

Annonser

2 tankar om “Friheten hägrar för Sveriges genom tiderna värsta…

 1. Han ser inte bara farlig ut, han ser även debil ut. Korkad. Förmodligen är han det också. En copy cat kanske, som du antyder. Nåt allvarligt fel är det i alla fall. Så stor skada han har ställt till med mot kvinnor. Undrar vad för typ av behandling han har fått i fängelset. Antar att han satt på Skogomeanstalten, där såna sitter. Du som är bra på att gräva: kan du ta reda på det?
  Jag gillar inte alls de här straffrabatterna. Har man fått 14 år så ska man också avtjäna det.
  Nu jobbar regeringen på nya lagar där inte heller yngre ska kunna gå fria direkt. Det finns SIS-hem (statens institutionsstyrelse) och låsta avdelningar redan nu. Men uppenbarligen behövs det flera platser även för dem mellan 15 och 18 år.
  När jag var ung fanns det ungdomsvårdsskolor och ungdomsfängelser. Sen försvann dessa. Skulle behövas nu.
  ————-
  Senaste året har jag följt ubåtsfallet och arbogamordet på Flashback – faktiskt riktigt seriösa kunniga skribenter. Många med utbildningar inom polis/kriminologi/psykologi/juridik, det förstår man. Troll har snabbt försvunnit.
  Av naturliga skäl på ubåtstråden har det handlat mycket om psykopati den sista tiden. Mycket intressant.
  // Kao


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  Gilla

 2. …kolla här i 15 minuter. En annan Niklas. Det här är nog bland det mest ondskefulla monstren jag har hört talas om. Man får nästan magsår när man hör vad och hur han har gjort. Så fruktansvärt ondskefullt.
  Mycket viktigt det som gästen i programmet kriminologen Henrik Belfrage säger om ondska (han var f.ö en av mina föreläsare på den tiden jag själv läste kriminolog)i. Hoppas du klarar av att lyssna:
  https://www.acast.com/medhassearo/avsnitt8-valdtaktsmordetiorebro
  // Kao


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s