18 års fängelse för yxmord

Durim Lumi dömdes idag till 18 års fängelse för att ha yxmördat sin ena styvdotter i köket i en stuga i Gräsmark som ligger mitt emellan Torsby och Arvika. Närmaste större samhälle är dock Sunne. Utöver fängelsestraffet döms han även till livstids utvisning vilket får sägas inte hör till vanligheterna.

Durim Lumi som är medborgare i Albanien har tidigare utvisats ur Sverige två gånger men som ändå vid det tredje tillfället han återkommit fått – som för övrigt skedde endast en månad efter den andra utvisningen – komma in i landet eftersom han påstod att han denna gången hade träffat en kvinna som hade permanent uppehållstillstånd här och som han ämnade att gifta sig med vilket räckte för att gränspolisen skulle släppa in Lumi.

Ur Polisens förundersökningsprotokoll

Inte nog med att vi har svängdörrar vid gränsen och låter kreti och pleti promenera ut och in i landet när det behagas så framkommer det vid en enkel sökning hos Interpol och migrationsverket att Lumi är en dömd mördare – något som han till och med anför som skäl till att han skall få asyl.

Ur Polisens förundersökningsprotokoll

Återigen så har en oskyldig person fått sätta livet till tack vare att vi släpper in vilken dåre som helst in utan någon tillstymmelse till kontroll av de som kommer – oavsett om personen visar upp någon form av id (falsk eller ej) eller påstår sig sakna desamma vid gränsen – i landet för säg mig, vilket annat civiliserat land som hade tillåtit en sådan här person som Durim Lumi med sin bakgrund komma in i landet?

Tyvärr är detta långt ifrån sista gången som oskyldiga får plikta med sitt liv för att vi släpper in dömda mördare och annat pack i landet på så lösa grunder som att de har en tjej här som de eventuellt kommer att gänga sig med. Killen har ju nu mördat inte bara två människor utan med all sannolikhet tre stycken av vilka han beskyller det första mordet för på någon okänd kusin som lyckades undkomma rättvisan. Vid en närmare koll så hade det även uppdagats att det blivande giftermålet var arrangerat/köpt av Lumi och mordoffrets mor ty ingenting tyder på att de hade träffats innan Durim Lumi kom hit den sista gången och tilläts komma in av någon naiv gränspolis som gick på hela snyfthistorien om ljuv öm kärlek och stundande bröllop.

Stugan där mordet skedde

Läser man förhören i fup:en inser man detta också – någon kärlek handlade det knappast om.

Durim Lumi samma dag strax efter mordet.

Motivet verkar inte helt klarlagt – dock så har jag ännu inte läst domen – utan det verkar vara banala och kulturellt betingade saker som brist på respekt och att Lumis manlighet och auktoritet har kränkts under en tid som har lett till att han fått nog och gått och hämtat en yxa och helt sonika börjat hugga mordoffret Noor i huvudet med den vassa delen om och om igen medan hon satt vid köksbordet och fortsatt hugga även när hon låg ner på golvet. Hon var chanslös men avled otroligt nog inte omedelbart efter de första huggen men man får verkligen hoppas på att hon blev medvetslös efter det första hugget.

Durim Lumis försvar uppfattar jag enbart som patetiskt – han fruktade för sitt liv och var säker på att de övriga i hushållet planerade att mörda honom så han bestämde sig helt enkelt för att skrida till verket först. Ladda ner och läs Fup:en här och bilda dig din egen uppfattning själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s