Bröderna i Ronneby

Efter att ha läst Expressens artikel om två tungt kriminella bröder som sprider skräck i Ronneby så blev jag naturligtvis nyfiken på vilka dessa två bröder är, hur de ser ut och framförallt vad som gör att polisen, migrationsverket och i praktiken själva staten står maktlösa inför dessa två figurers framfart i en svensk småstad som Ronneby är med sina 12 000 invånare – så jag började luska lite. Nedan kan du läsa vad jag hittills fått reda på om bröderna i Ronneby.

Dock så läste jag för första gången om bröderna för snart ett år sedan i denna artikel i Expressen. Det blev stor uppståndelse efteråt vill jag minnas efter att den hade publicerats – det blev presskonferenser med politiker, poliser och andra som allihopa hade allvarliga miner med djupa veck i pannan. Bröderna tillägnades till och med ett avsnitt i ”opartiska” Opinion live. Ett år senare har uppenbarligen ingenting skett utan bröderna har kunnat fortsätta sin brottskarriär i godan ro vilket visserligen heller inte är någonting ovanligt alls i dagens Sverige.

Nåväl, de omtalade bröderna är tydligen statslösa palestinier som kom hit från Libanon år 2005. Med de menar jag bröderna samt deras mor och hela familjen fick relativt snabbt besked från Migrationsverket om att deras asylansökan avslås. Modern överklagar givetvis och från och med då börjar hela denna fars som nu har pågått i snart 11 år efter otaliga överklaganden bland annat och för den äldre brodern har hållit sig undan utvisning, bland annat genom att vägra underteckna dokument samt lämna fingeravtryck på Libanons ambassad. Sådant måste ske på frivillig basis för att överhuvudtaget kunna utvisa någon påstås det i artikeln vilket inte stämmer. Dock måste landet som det ska utvisas till givetvis vilja ta emot den utvisade vilket Libanon tydligen vill om man skall tro ambassaden. När det kommer till fingeravtryck så har polisen med all säkerhet redan dessa med tanke på alla brott som bröderna har gjort sig skyldiga till och är det så att de inte finns så är det rent ut sagt löjligt att dalta så med kriminella som ska utvisas ur riket. Ett par biffiga poliser bör klara av att med tvång se till att få fingeravtryck av de som är motsträviga till att lämna sina fingeravtryck för det är knappast så att den här kriminella killen är den allra första som vägrar att göra det frivilligt – och det är det här landets största problem och det som har gjort att det ser ut som det gör. Daltandet med kriminella utlänningar, vuxna som utger sig vara barn och alla andra som har ”råkat” tappa bort sina pass men nåde den svensk som råkar uppge fel uppgifter till Skatteverket eller FK…

Dessutom har Migrationsverket heller inte velat utvisa enbart den äldre brodern eller den yngre samt modern var för sig när det har funnits tillfälle att göra det som jag har förstått det hela…

Så vilka är dessa killar som påstås vara så skräckinjagande att de har ett helt samhälle i sitt grepp – i vilket de har fått härja bäst de vill i över tio års tid utan några allvarliga konsekvenser som exempelvis i form av fängelse vilket de faktiskt har klarat sig undan trots upprepad tung kriminalitet i åratal? Går man efter enbart yta så skrämmer de nog enbart ett fåtal men är det nåt jag lärt mig så är det att det är då man ska vara lite extra misstänksam. Exemplen är tragiskt många i kriminalhistorien på folk som det slutat illa för enbart för att de sänkt garden för att gärningsmannen sett trevlig och snäll ut.

Mohammad Dirawi är den äldre brodern, född 901063, och dömdes för sitt första brott i Sverige när han var 17 år. Då hade han varit i landet i drygt 1 år.

Han började alltså begå brott så gott som omedelbart som han kom till Sverige för jag tror inte att brottet som han dömdes för var det allra första som han hade begått här i alla fall. Hur som helst avskräckte inte det milda straffet honom utan hans kriminalitet fortsatte och han har varit någon slags ”maffia-boss” i Ronneby där han tillsammans med lillebror värvat andra invandrare, företrädesvis yngre, till sitt gäng och förmått dessa att springa hans brottsliga ärenden. 

Tarek Dirawi är Mohammads lillebror, född 941084. Hans vistelse i Sverige liknar sin broders och har enbart kantats av kriminalitet.


Även han har otroligt nog klarat sig undan fängelsestraff trots ett långt CV av diverse brott och har enbart fått i princip ”fy på dig”-straff av vårt rättsväsende trots en mångårig kriminell karriär som lämnat mängder av brottsoffer bakom sig. 

I mitten finns deras moder som jag inte kunnat finna namnet på så således kan jag inte kontrollera om även hon har dömts för brott. Precis som sina söner så befinner hon ju sig i landet för närvarande illegalt så hennes namn återfinns inte på de adresser som de bevisligen bott på. De har bott på Lindvägen 32 i Kallinge.

Numera bor de på Storgatan i Sösdala utanför Hässleholm i ett hus som verkar tillhöra Migrationsverket – antagligen som inneboende hos någon av de andra boende där för inte heller där finns deras namn med i offentliga adressregister.

Vad jag förstår så verkar deras moder släta över sina söners kriminalitet och inte ha någonting emot det – snarare tvärtom då hon glatt tagit del av inkomsterna från sönernas brott då alla bott ihop ända sedan de kom till Sverige. Trion har kunnat leva tämligen gott på dessa inkomster och har flera dyra bilar, exempelvis Volvo S80, som visserligen är skrivna på bilmålvakter men köpt med ”deras” pengar. Ďessutom får modern och den yngre brodern bidrag från migrationsverket eftersom de återigen överklagat sin utvisning – hur det nu efter så många avslag är möjligt övergår dock mitt förstånd men vi befinner oss ju i daltandets högborg så med tanke på det är det ju ingen överraskning…

Ska man tro allt i den uppföljande artikeln i Expressen så har bröderna fortfarande Ronneby i ett järngrepp men läser man i facebookgruppen Tryggare Ronneby som i skrivande stund har 4468 medlemmar så är det enligt vissa där inte alls så utan snarare tvärtom – att det aldrig varit tryggare om man ska hårddra det. Det är möjligt att det är så men när man ser vad dessa personer är engagerade i samt sympatiserar med så börjar man ju fundera lite grann.

Här kan du läsa några av brödernas domar: dom 1dom 2dom 3dom 4dom 5dom 6. I varje dom är de åtalade för flera brott dessutom men fängelse? Nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s