Våldtäktsgäng härjar i Östersund


På ett dygn har två överfallsvåldtäkter skett i Östersund som polisen misstänker har samband med varandra. I bägge fallen är signalementen på gärningsmännen snarlika och i bägge fallen har gärningsmännen för offret pratat på ett språk som denne inte förstått.

Det första överfallet skedde natten mot söndagen och det andra på natten mot måndagen varav det senare är en gruppvåldtäkt där offret blev våldtagen av tre av gärningsmännen. Polisen utesluter inte att övriga i gänget föll vakt vid den första våldtäkten. Det kan alltså handla om tre eller fyra personer som ingår i gänget och bägge våldtäkterna skedde inte långt ifrån varandra – det första skedde på Köpmangatan 49 och det andra på Storgatan 59 C. Se bild.

För en gångs skull så verkar de flesta ur ”gammelmedia” ha återgett korrekt signalement på gärningsmän som inte beskrivits som vita av brottsoffret men inte från allra första stund dock – de verkar gett med sig först efter att folk reagerat kraftigt över de första signalementen som publicerades vilka var i stil med ”man på 165-170 cm och som bar keps och mörkfärgade byxor” på sociala medier. Nedan kan du se skärmdump och läsa polisens signalement;

Några artiklar från gammelmedia härhärhärhärhär och här. Vissa återger signalement bra, andra mindre bra. Det finns även naturligtvis de som väljer att helt utelämna det tragiskt nog.

Annonser

En tanke på “Våldtäktsgäng härjar i Östersund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s