Kan Lelle ha hittats?

I söndags fann två svampplockare mänskliga kvarlevor på Ivö utanför Kristianstad. Nu spekuleras det om det kan vara Lelle Hildebrands – som försvann spårlöst den 25 januari 1999 i Sölvesborg i Blekinge – kvarlevor som äntligen har hittats. 

Lelle Hildebrand var turnémanager för Hammerfall som bildades 1993 och som fortfarande idag är aktiva. Det var i samband med en spelning som bandet gjorde på klubben Kartago i Sölvesborg som Hildebrand försvann spårlöst. Arrangören för spelningen var en viss Ricard Nilsson som ett par månader efter Hildebrands försvinnande – närmare bestämt den 28 september 1999 – kallblodigt avrättade tre män i anslutning till Forsmöllans rekreationsområde strax utanför Klippan i samband med en bilaffär – det var vad offren trodde skulle ske i alla fall men de lurades in i en fälla av Nilsson som hade påstått att han hade en bil att sälja och som offrena var intresserade av så de hade tagit med sig pengar för en eventuell snabb affär. Vid denna tidpunkt för morden var Ricard Nilsson djupt skuldsatt.

Offrena var bilhandlaren Christer Salomon-Sörensen, hans far Stig Salomon-Sörensen och deras vän Gert Green. Alla tre hade skjutits i huvudet på nära håll. Två dagar senare greps Nilsson i sitt hem tack vare upplysningar från ett vittne.

Om kvarlevorna som nu har hittats på Ivö visar sig tillhöra Lelle Hildebrand – som är ett av namnen på en lista av 20 saknade som kommer att matchas mot de funna kvarlevorna – så kommer Ricard Nilsson att bli huvudmisstänkt för det är nämligen konstaterat att Nilsson var den sista person som såg Hildebrand i livet. Faktum är – vilket Nilsson medgett – att de åkte iväg i Nilssons bil på en tur och sedan dess har ingen sett till Hildebrand igen. Man vet att Nilsson hade en pistol – samma som användes i trippelmordet – redan 1998. Det som en av svampplockarna säger om vad han såg av skallen gör det extra intressant – om kvarlevorna nu är Hildebrands vill säga.

– Eftersom jag jagar mycket såg jag direkt att det inte var en djurskalle. Jag tyckte mig se en hålighet i pannbenet så det ser ut som att det är ett brott begånget.

Om denna ihålighet är orsakat av ett skott och det är Hildebrand så har Nilsson en hel del att förklara – med tanke på att han var den siste som såg Hildebrand i livet, dödsorsaken precis som vid trippelmordet är skott i huvudet samt det faktum att han ägde ett skjutvapen och att han ska ha varit skyldig Hildebrand en hel del pengar. Läs mer här där man kan läsa följande;

Två saker förbryllar framförallt polisen:
l Klockan 22.03 ringdes ett telefonsamtal från Lelle Hildebrands mobiltelefon till rockmanagerns mobiltelefon. Enligt polisen kände uppringaren till koden till hans brevlåda och tömde den på intalade samtal.
l När rockmanagern åkte hem till den stad där han bor körde han en extrarunda i området runt sjön Immeln i nordöstra Skåne.
Söder om Immeln blev han så trött att han körde in på en parkeringsficka och sov ett par timmar i bilen.
– Det märkliga är att det från parkeringsfickan till hans bostad bara är tio minuters körning. Jag har själv provkört sträckan, säger kriminalinspektör Klas Sunesson.

Screenshot_20170711-220913~01-picsayPå kartan har jag ringat in följande platser; Sjön Immeln som Nilsson säger sig ha kört en extrarunda runt och som polisen senare fann en väska tillhörande Hildebrand fastfrusen i isen på. Arkelstorp i mitten där Nilsson bodde och så slutligen Ivö där de mänskliga kvarlevorna hittades i söndags. Klicka för full storlek.

Ricard Nilsson fick sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt straff på 30 år vilket innebär att han kan vara en fri man år 2020 men han kanske kommer att få sitta betydligt längre än så med tanke på ovanstående. Han förnekar inte heller någonting här.

Uppdatering:

Göran Sjösvärds – som ledde spaningarna efter Hildebrand – ger sin syn på försvinnandet med anledning av fyndet av kvarlevorna på Ivön.

9 tankar om “Kan Lelle ha hittats?

   • Dock kommer det bli intressant att se hur det hela hanteras om gärningsmannen är den jag tror att det är med tanke på att han snart kommer att släppas. Är inte 100 bevandrad inom juridiken så kommer hans frisläppande rivas upp, bli rättegång och ett nytt livstidsstraff osv. Det blir intressant och kan inte komma på något annat fall där en mördare snart friges och man nu kanske hittat kvarlevorna av en person som den här mördaren var den sista som såg den personen i livet.

    Gilla

   • Jag kan ju tycka att har man erkänt och redan blivit dömd för andra svåra brott så kan man ju också erkänna ett till man är skyldig till. Det vore bra för de anhöriga att få veta, men kanske är mannen av den typ som struntar fullkomligt i det?
    Detsamma gäller f.ö Lasermannen och de mord han nu också misstänks för = de s.k porrmorden på Söder i Sthlm som han misstänks ha begått. Som någon slags moralpolis.
    Men det är ibland svårt att veta hur såna sjuka hjärnor tänker.
    // Kao


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

    Gillad av 1 person

 1. Pingback: Senaste uppdateringarna: | NyktraPerspektiv

 2. Pingback: Senaste uppdateringarna: | NyktraPerspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s