Efter att röken skingrats i Hamburg

Efter de omfattande kravallerna i Hamburg under G30-mötet i Hamburg så höjs nu röster bland tyska politiker med krav på att ett register införs innehållande namn på vänsterextrema grupper och dess medlemmar och inte bara på tyska sådana utan registret ska omfatta hela Europa.

– Den Tyska regeringen föreslår att ett europaövergripande register över vänsterextrema grupper och personer upprättas.

– Den tyske justitieministern Heiko Maas ska ta initiativ till att det inrättas ett europaövergripande register över vänsterextrema grupper. Det motiveras med att flera av de häktade efter demonstrationerna i Hamburg kommer från andra europeiska länder.

De brutala upploppsturisterna stannar inte vid gränserna. En stor andel av de våldsamma extremisterna hade rest till G20-mötet från andra länder, säger Tysklands justitieminister Heiko Maas enligt nyhetsbyrån AP.

Man menar att hotet från de vänsterextrema grupperingarna har underskattats länge nog nu och jämför dessa våldsverkare med nynazister och islamistiska terrorister. Läs mer här. Jag är benägen att hålla med om den jämförelsen och skrev om varför i det här inlägget.

Blir det så att registret blir verklighet så kan jag föreslå ett par namn som mer än väl förtjänar att finnas högt upp på den listan. Förutom självklara grupper såsom AFA och dess medlemmar så tänker jag direkt på Research-gruppen som mer än gärna själva får känna på att bli registrerade – varför kan du läsa här – och dessutom har en av dess medlemmar tillika en av grundarna av både research-gruppen och AFA – Mathias Wåg – varit i Hamburg under G30-mötet och då fastnat på film på vilken det är uppenbart att han är en ledargestalt inom AFA fortfarande då han instruerar dess fotsoldater att misshandla en journalist – samt fotograferar ”fiender” att registrera och vars uppdaterade register sedan med största sannolikhet är tillgängligt för varenda vänsterextrem ”fotsoldat”. Se filmen nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s