Var du talskrivare?

I min vanliga dagliga genomgång av nyhetsflödet i min mobil – Google har ju koll på vad man kan tänkas vara intresserad av – så hade denna artikel hamnat där. Jag ska villigt erkänna att jag inte hade någon som helst aning om vem människan var innan ovanstående artikel.

Men nu vet jag lite mer om människan tillika skribenten som lyckades få alla dessa meningar som saknar all relevans till det hon förmodligen ville få till – nämligen att flytta fokus från de verkliga orsakerna till att integrationen i landet totalt misslyckats i stort – men inte lyckas med publicerade i Sydsvenskan.

Skribenten ifråga – Moa Berglöf – vet jag nu var Fredrik Reinfeldts talskrivare under alla år som han var statsminister vilket verkligen inte är förvånande ty hon låter i skrift exakt som Reinfeldt brukade låta i tal. Det är underförstått att det är vi ”pursvenskar” som ska anpassa oss efter invandrarna och deras kulturer, att Sverige tillhör invandrarna, att vi är barbarer, rasister och allt det där. Ja, det är verkligen inte förvånande att hon var talskrivare åt Reinfeldt som kommer att gå till historien som vår allra minst omtyckta statsminister med den retorik och de åsikter som hon verkar ha om oss och Sverige – hon är Fredrik Reinfeldt i kvinnlig gestaltning.

I artikeln skriver hon att hon har lyssnat på radions P1 där Leif GW Perssons dotter Malin Persson Giolito sommarpratade – som jag förresten inte lyssnat på – och väljer att citera vissa meningar för att peka på hur hemska vi är som tycker att invandrarna ska anpassa sig till landet Sverige.

– men inte en enda människa har någonsin oroat sig för min kulturella egenart och hur jag ska anpassa mig till det land i vilket jag bor”.

Persson Giolito bor alltså i Bryssel vilket hon snart har gjort i halva sitt liv. Jag vågar nog påstå att man som svensk i Bryssel inte ens behöver anpassa sig då kulturskillnaderna mellan Sverige och Belgien tordes kunna sägas vara obefintliga. Bryssel som brukar benämnas som Europas ”terrorhuvudstad” har förresten enorma problem liknande de som vi har och det är inte med svenska kvinnor som bor på finare adresser så att säga. Moa Berglöf fortsätter att citera men denna gång från utfrågningen av Jimmie Åkesson i P1 morgon från förra fredagen;

– Vem är egentligen svensk? frågar programledaren Åkesson. Den som är född i Sverige av svenska föräldrar eller den som är adopterad till Sverige i ung ålder, är hans korta svar. Men, säger han, också den som flyttar till Sverige och assimileras kan bli svensk.

Detta citat väljer hon förmodligen ut för att insinuera hur hemska vi svenskar är som tycker att invandrare – från länder vars kulturer och traditioner är ljusår olik den vänsterländska – måste anpassa sig. Här måste man alltså överge en del av sin kultur och sina traditioner från hemlandet för att kunna accepteras av ursprungsbefolkningen – här accepterar vi inte halalslakt av obedövade djur, barnäktenskap, undantag från idrott och sexualkunskap pga religiösa skäl, hygienkrav i vården, aga av sina barn, hederskultur, tvångsgifte, islamism, könssegregation, könsstympningar, antisemitism och kvinnoförakt pga etniskt eller religiös tillhörighet för att ta några enstaka exempel.

Men tycker du att ovanstående är rätt att kräva av invandrare att överge för att kunna bo och leva här i samklang med resten av befolkningen så är du rasist enligt Berglöf – åtminstone om man läser mellan raderna. Du är det dock definitivt om du röstar på eller tänker rösta på (SD).

Hon fortsätter med ännu ett citerande; 

Om du Jimmie Åkesson skulle flytta till ett annat land, frågar programledaren, och tar Turkiet som exempel, skulle du då kunna bli assimilerad så som du enligt ert principprogram vill att andra ska assimileras till Sverige?

Det är en dålig fråga av programledaren med tanke på valet av land som exempel vilket Berglöf givetvis är medveten om – Turkiet som under Erdogan nu håller på att islamiseras skulle det naturligtvis vara oerhört svårt för en sekulär svensk att assimileras i men väljer man ändå trots sin kunskap om landet att bosätta sig där så är man så illa tvungen. Åkesson säger också att det skulle vara väldigt svårt – dock inte omöjligt.

Mycket är tack vare sådant här förakt som Sahlin gav uttryck för över sitt land och sitt folk som vi idag har ett splittrat samhälle.

Och det är själva poängen – väljer man att flytta till ett land som har en för sig själv totalt annorlunda kultur, seder och bruk samt traditioner så är man så illa tvungen att anpassa sig. Ännu mer angeläget är det när man påstår sig ha flytt från ett land som man beskriver som helvetet på jorden men trots det vill fortsätta med allt det som man påstod sig fly ifrån i det nya landet – för att kunna accepteras i det nya landet och välkomnas in i dess gemenskap.

Den poängen håller – gissningsvis – inte Moa Berglöf med om. Det gjorde inte Fredrik Reinfeldt i alla fall och det gör knappast Annie Lööf heller som i sitt tal i Almedalen lät som en Reinfeldt 2.0 till vars parti Berglöf vill byta till från (M).

Jag hade förväntat mig mycket bättre texter av en föredetta talskrivare till en statsminister – oavsett popularitet för denne – men en sak går i alla fall inte att ta miste på. Berglöf när ett brinnande hat för Sverigedemokraterna och ett förakt för dess väljare – precis som sin föredetta chef.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s