Då versus nu

Ingen har väl glömt propagandan som gammelmedia spottade ur sig på löpande band för inte alltför längesedan? Det är fortfarande illa ställt med journalistiken och dess uppdrag att förmedla konsekvensneutrala objektiva nyheter till allmänheten men det har blivit mycket bättre om man jämför med hur det såg ut för bara 2-3 år sedan. Då var det inte ovanligt med falska nyheter som nedanstående artikel i DN.

Förutom att vi skulle bli enormt rika om varje kommun bara gjorde som Sandviken så påstods det dessutom frekvent att vi formligen hade ett aldrig sinande skyfall över oss men inte av vatten eller snö – utan av topputbildade läkare, tandläkare, akademiker och ingenjörer från MENA. Alla som kom hit som ”flyktingar” eller ”nyanlända” verkade vara ”raketforskare” värdiga ett nobelpris – i alla fall lät det så när det var som värst med skriverierna i ”gammelmedia” samt på Aktuellt och Rapport på tv och vars syfte var för att få oss att tro att massinvandringen var rena högvinsten för var och en av oss.

Sen talades det också mycket om att vi hade så himla många ”hjärnkirurger” som var tvungna att köra taxi eftersom vi var så rasistiska och inte ville tillvarata alla dessa ”hjärnkirurgers” kompetens pga det. Jag skrev lite om det här: Doktor taxichaffis.

Nu talas det knappt längre om det enorma kompetensregn som har varit över oss non-stop i flera år nu i form av massinvandring. Istället är samtalsämnet det om hur vi måste skapa så kallade enkla jobb – till lägre lön än ”svennar” dessutom – till alla ”raketforskare” som vi matats med från media och politiker om att vi fått och får in i landet. Nedan några artiklar om hur det lät då och om hur det låter nu från media.

Läs artiklarna härhärhärhärhärhär och här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s