Det är fruktlöst

Anna Kinberg Batra försöker och försöker att förändra opinionsläget till det bättre för (M) och för sig själv givetvis men hennes försök ter sig hittills vara helt fruktlösa. Förtroendet för både (M) och henne själv fortsätter nämligen att sjunka mellan varje opinionsmätning som presenteras i alla möjliga medier och från alla opinionsinstitut som finns – vilket inte är ett dugg förvånande om du frågar mig.

Och anledningarna till att det ser fruktlöst ut för Anna Kinberg Batra att förbättra sitt och partiets läge fram till valet är flera varav den främsta stavas Fredrik Reinfeldt. Därefter kommer Miljöpartiet, Decemberöverenskommelsen, otydligheten och obeslutsamheten. Om vi börjar med Reinfeldt så vilar arvet av hans förakt för Sverige och svenskarna blytungt över partiet och Kinberg Batra själv – folket har nämligen inte glömt och definitivt inte förlåtit (M) för att de orsakat landet så stora och icke reparabla skador under Reinfeldts åtta år som statsminister och under alla dessa år så fanns Kinberg Batra i den innersta kretsen av (M) och därmed är hon i allra högsta grad medansvarig för hur det ser ut i landet idag. Hon har heller aldrig, mig veterligen, tagit avstånd från Reinfeldt och hans hat mot Sverige och svenska folket. Nedan ett litet axplock av vad Reinfeldt sagt genom åren och som Kinberg Batra genom sin tystnad får anses hålla med om. Googla för fler citat som osar förakt för Sverige, svenska folket och svenska värderingar – det finns hur många som helst.

1499032796067-picsay

I vilket annat land hade en politiker kommit undan med sånt här och ändå fått sitta kvar?

Jag är stolt över att jag aldrig röstade på Reinfeldt, jag tyckte redan från det första ögonblicket som han äntrade scenen som den nya partiledaren för gamla (M) att han verkade vara en oerhört osympatisk person – och min känsla visade sig ju med facit i hand tyvärr stämma. Föraktet för arbetslösa, lågutbildade svenskar, sjuka, pensionärer, oliktänkande, Fas3 och så vidare…

Och så förutom det ovan avskyn för Sverige och svenska folket förstås som han var så urusel på att dölja. För mig är det ett enda stort mysterium att han överhuvudtaget lyckades bli partiledare – tendenserna fanns ju där redan att han inte tyckte om oss och Sverige särskilt mycket. Han hade till och med nedpräntat sina tankar om oss i boken ”Det sovande folket” men ändock lyckades han förföra en stor del av befolkningen.

Eller gjorde han det egentligen? Enligt min mening så köpte han snarare sina röster genom sitt mantra ”1000 kronor mer i plånboken i månaden” – och folk lät sig köpas i ytterligare ett val med löften om ännu mer pengar i plånboken men inför valet 2014 och efter Reinfeldts ”Öppna hjärtan”-tal öppnade slutligen folk sina ögon och insåg att landets framtid stod på spel – dessvärre var det försent. Reinfeldt och (M) hade gjort Sverige trasigt för gott – och det enbart för en persons hat för sitt folk, för ett annat demokratiskt valt parti och för att (M) kryllade av ynkryggar som inte vågade säga emot.

Utöver allt som (M) och Reinfeldt bär skuld för så var det (M) med dåvarande partiledaren Carl Bildt som rev upp Luciabeslutet 1991 vilket skulle visa sig vara ödesdigert. Där och då hade (M) och övriga partier kunnat förhindra att landet ser ut som det gör nu. Kort sagt, partiet Moderaterna har varit med och torpederat Sverige från bäst i Norden till att sjunka till absoluta botten.

Och så blev Anna Kinberg Batra vald till ny partiledare sedan Reinfeldt stuckit efter valförlusten 2014 men efter ett väl utfört uppdrag – att sabba landet för gott. Visst, jag låter som en domedagsprofet men jag kan omöjligen se hur det ska gå att fixa till precis alla samhällsfunktioner som nu går på knäna som konsekvens av Reinfeldts Sverige-fientliga politik. Till det krävs ett magiskt trollspö som på direkten kan få fram minst 10 000 nya poliser, några tusen läkare och sköterskor, många tusen lärare, 800 000 nya bostäder till att börja med och så vidare. Till det kommer att integrera – eller assimilera för den som föredrar det – invandrarna och till dessa räknar jag även andra generationens invandrare. Alltför många av dessa tycker inte om oss, våra värderingar och vårt sätt att leva. Det kastas stenar på polis och räddningstjänst med jämna mellanrum. Vuxna män föraktar oss som naiva blåögda idioter och ljuger om att de är barn. ”Vi” vet att många gifter bort sina barn men väljer att blunda för att inte ses som rasister. Moskéer ploppar upp överallt likt svampar där kvinnor ses som mindre värda, där rekrytering till terror sker eller tal av inbjudna gäster som förespråkar stening, jihadism, dödande av homosexuella och så vidare hålls. Enorma mängder anlagda bränder av bilar, skolor och andra fastigheter sker hela tiden. Dessutom ses icke muslimska tjejer och kvinnor som horor och fritt villebråd att våldta och tafsa på av oroväckande många av dessa invandrare som kommit hit från vissa länder. Och så är det alla mord där gärningsmannen har icke europeisk härkomst och som slukar så gott som alla polisens resurser. Hederskulturen får vi ju inte heller glömma, eller att det springer runt 3000 potentiella terrorister lösa på våra gator. Ja, jag kan som sagt inte se hur det ska gå till att göra Sverige till ett bra land att leva och bo i igen.

Men åter till huvudämnet – (M) och Anna Kinberg Batra. Hon hade – trots sina nära band till Reinfeldt – världens chans att återbörda en del förtroende till och för (M) och att genom handling och ord ta avstånd från Reinfeldt. Den chansen valde hon att inte ta utan istället så valde hon att förvärra krisen genom att ingå i decemberöverenskommelsen (DÖ) i syfte att utestänga (SD) från allt inflytande trots att 13% av den röstberättigade befolkningen hade röstat på det partiet. Det mottogs inte väl av folk som ansåg att sådant inte hörde hemma i en demokrati – vilket snart visade sig för (M) i opinionsmätningarna samtidigt som (SD):s siffror sköt i höjden i desamma vilket främst berodde på en massiv väljarflykt från (M).

En annan stor orsak till att det ser fruktlöst ut för Kinberg Batra är hennes otydlighet och obeslutsamhet. Hon kallade (SD) för ett rasistiskt parti med nazistiska rötter före och efter DÖ, DÖ ”upplöstes” i och med (KD):s beslut att hoppa av men bara två veckor efteråt så ingick samma partier som skapat DÖ migrationsöverenskommelsen i vilken (SD) inte heller fick vara med i vilket väckte ramaskri. Nu tyckte folk att man spottade på demokratin och på väljarna och ännu fler valde att lämna (M) för (SD). Det borde ha varit en väckarklocka för Kinberg Batra – och för övriga partiledare – men icke. Hon fortsatte i Reinfeldts fotspår alltmedan (SD) hela tiden fick rätt i sina förutsägelser – ändå skulle de isoleras trots att deras politik hade varit bra för Sverige och hade kunnat förhindrat det som skulle komma senare hösten 2015.

Men så öppnade hon dörren på glänt för (SD) i slutet av 2016 – när det redan var försent att göra någonting för att förhindra kaoset. Sedan dess har hon velat fram och tillbaka – är (SD) rasister eller ej, samarbeta eller ej. Det är bara prat och ingen verkstad av henne tycker folk och väljare fortsätter att fly (M) och förtroendet sjunker fortsatt sakteliga men säkert för Kinberg Batra.

Det hjälper inte vad hon än säger längre – folk tror inte på henne och litar inte på att hon kommer att göra det hon säger heller men framförallt så glömmer inte väljarna. Därför ser det fruktlöst ut.

Läs själv folks reaktioner på det hon skriver och bedöm sedan om jag har rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s