1 månads fängelse för våldtäkt av 13åring!

Man upphör aldrig att förvånas över vad som numera är möjligt att ske i Sverige – i negativ bemärkelse dessvärre. Det har nämligen idag kommit till min kännedom om att det nu är en realitet att personer döms till enbart 1(!) månads fängelse om de har befunnits skyldiga till att ha våldtagit en 13åring analt och efteråt ha dödshotat densamme – med hänvisning till att det tagit tid mellan utredningen tills rättegång kunde hållas. Det har alltså varit så pass synd om gärningsmannen att det tagit så lång tid att det räcker med enbart en månads fängelse vilket i praktiken torde betyda max 2 veckor.

Våldtäkten skedde i Malmö på ett hem för ensamkommande barn så gärningsmannen Mehdi Hassans uppgifter om sin ålder ska man nog ta med en nypa salt men han påstod sig i alla fall vara 17 år vid gärningstillfället och vid så många gånger förr vid andra liknande brott som involverar ”ensamkommande barn” så är även han afghan vilka är frekvent förekommande i domar som gärningsman i sexualbrottsmål numera. Han har dock kunnat erhålla svenskt medborgarskap trots brottslighet innan han erhöll det.

Även offret ska vara ett ensamkommande barn som troligtvis också är afghan eftersom de har kunnat kommunicera sinsemellan. Enligt domen ska Hassan inte haft någon som helst anledning att tro att pojken var under 15 år vid våldtäkten så om han verkligen var 13 år då låter jag vara osagt men att han har penetrerats analt är fastslaget i och med att man funnit sperma där bak och som har bevisats genom DNA-test vara Mehdi Hassans.

Hur är det möjligt att det kunna våldta och bara få 1 månads fängelse? Visst, Hassan påstod sig vara 16-17 år när han kom till Sverige och är man så ung så döms man som högst till ungdomsvård i Sverige men även då brukar det handla om mer än 1 månad vid den här typen av brott. Kan månntro det kritiserade systemet med politiskt tillsatta nämndemän ha någonting med saken att göra? Hur som helst så var det nedanstående personer som enigt valde att utdela det provocerande milda straffet – offret däremot är självmordsbenägen och får leva med det här resten av livet.

Fakta är att straffet för våldtäkt mot barn är minimum 2 års fängelse ska tilläggas och vid grov våldtäkt är minimumstraffet på 4 års fängelse. (Det ger lite perspektiv)

Rådman Jenny Wennhall samt nämndemännen Pia Andersson, Elisabeth Jaenson och Momodou Malcolm Jallow. Speciellt om Jallow finns mycket att läsa om. Nedan ett hum om vad dessa personer engagerar sig i.

 

Åtalet kan läsas samt laddas ner här och domen här. PDF-läsare krävs.mmm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s