Pellejönsarna från Uppsala som trodde att de var coola när de våldtog på Facebook…

Medan de skrattande livesände alltihopa inför en skara nattsuddare i en suspekt grupp har nu gått en andra rond i Svea hovrätt. Utfallet var nog inte vad de hade hoppats på då samtliga tre givetvis återigen blev fällda så att det visslar om det för hovrätten valde nämligen att höja straffet för alla tre med ytterligare fyra månader för två av dem och med två månader för den tredje. Dessvärre verkar åklagaren dragit tillbaka yrkandet på utvisning.

Jag har tidigare skrivit ett ganska omfattande inlägg om händelsen här. Svea hovrätts pressmeddelande kan läsas här. SVT:s artikel är väl läsvärd och finns här.

För att sammanfatta det så handlar det om gossarna på bilderna här nedan vilka är ”24åringen” Emil Khogadholi som får straffet skärpt från 6 månaders fängelse till 8 månader, Maysam Afshar som är den så kallade 21åringen får sitt straff höjt från 2 år och 4 månader till 2 år och 8 månader och den yngste i trion Mohammed Reza får sitt straff höjt från 1 år till 1 år och 4 månaders fängelse. 

I tingsrätten dömdes Afshar och Reza även till utvisning efter avtjänat straff. Så blir det tyvärr inte nu efter hovrättens dom – de kommer att få stanna i landet. Anledningen är att de antagligen lyckats övertyga åklagaren om att de kom till Sverige när de var under 15 år gamla för yrkandet om utvisning var inte med i hovrätten.

När det gäller Khogadholi så var det aldrig aktuellt med utvisning i och med att han är svensk medborgare. Dock så har han efter att han släpptes efter rättegången i tingsrätten fortsatt att ställa till det för sig och lär få skaka galler igen nu och blir troligen fri ungefär samtidigt som Afshar. Han (Khogadholi) sitter nämligen häktad sedan den 19 juni för att ha knivhuggit en släkting i armen den 16 juni. Han försökte även att pricka en annan släkting med kniven genom att kasta den. Han greps efter en stor polisinsats och i samband med denna ska han ha lyft kniv mot poliser och uttalat hot. Läs mer här.

Han kommer att åtalas för grov misshandel och försök till grov misshandel samt hot mot tjänsteman. I Sverige så är det ju dessvärre så att man inte döms för var och ett av brotten man gjort sig skyldig till så att straffen för varje brott plussas ihop utan man får bara sitta inne för det grövsta brottet man dömts för – övriga brott bakas liksom in eller ”försvinner” i påföljden för det grövsta brottet. Exempelvis som i fallet med ”Arbogakvinnan” Johanna Möller som nu har fällts för mord, mordförsök och en massa annat så kommer inte hennes straff att bli 18 år för mord plus 12 år för mordförsök plus 5 år för allt det andra utan allt kommer att bakas in i påföljden för det grövsta brottet hon dömts för – det vill säga mordet på pappa Göran. Hon kommer alltså att sitta i 18 år minus en tredjedel och inte i 35 år minus en tredjedel. Hur det blir i Emil Khogadholi’s fall återstår att se men med tanke på att brotten är begångna så tätt i tid så…

Ovanstående är bara ett exempel eftersom det inte har beslutats vilken påföljden blir för Möller ännu. Först ska hon genomgå en stor sinnesundersökning vilken beräknas ta 4 veckor.

Annonser

En tanke på “Pellejönsarna från Uppsala som trodde att de var coola när de våldtog på Facebook…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s