Medierna får hybris av lite gruff i en krogkö

Tycka vad man vill om Kenth Ekeroth och hans parti Sverigedemokraterna men att medierna fullkomligt går bananas idag över ett mål i tingsrätten som avhandlar ett litet gruff i en krogkö en sen kväll i december 2016 är för att uttrycka det milt – störtlöjligt.

Det ska ha kryllat av journalister vid tingsrätten, det har direktrapporterats och Leif GW Persson har varit på plats och fått ge sin analys i sedvanlig ordning. Läs här.

GW tror alltså på friande dom vilket jag också tror att det blir. Ekeroth blev med all säkerhet redan provocerad av ordningsvakterna vid entrén i samband med att han nekades inträde. Ekeroth har – som alla som följer politiken det allra minsta redan vet – fått utstå enormt med hat genom åren. Inte minst blir han ständigt hånad för och påmind om den så kallade ”järnrörsskandalen” och ja, han och övriga inblandade med SD-anknytning var sviniga idioter den gången men det är väldigt längesen nu och slutar hånen aldrig – ens på stan en ledig kväll – så brister det till sist för vem som helst.

För övrigt så har jag läst förundersökningen och det är ärligt talat märkligt hur åklagaren resonerade när hon bestämde sig för att ta det till rättegång. Målsäganden uppfattar jag dessutom som en som redan innan händelsen tyckte genuint illa om Ekeroth. Vittnenas trovärdighet och vilja att vara helt ärliga och objektiva kan också starkt ifrågasättas. Nedan ses målsäganden och huvudvittnet med ingen annan än Gudrun Schyman – en av de största SD-hatarna.

PDF: Här kan du läsa och ladda ner sakframställan samt förundersökningen.

Annonser

4 tankar om “Medierna får hybris av lite gruff i en krogkö

 1. Kan man kanske tycka, men saken är ju den att K.E är rättspolitisk talesman för sitt parti och då ska man se till att inte hamna i såna situationer. Dessutom är det inte första gången han hamnar i bråk. Det skulle se väldigt illa ut om K.E skulle bli vår justitieminister i framtiden, med det cv han har…
  // Kao


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  Gilla

  • Jag håller med, Kent kan inte vara kvar men jag stör mig grymt på att medierna är sådana hycklare och är blixtsnabba att döma folk som hör till ”fel” parti – innan rättegången ens börjat.

   Gilla

   • Ja, han bör ju bli fälld eller friad först, men jag antar att man försöker se ett scenario redan nu för fällande dom.
    .——
    Förresten är varken du eller jag heller särskilt schyssta i så fall som har fällt och dömt Johanna Möller redan. Hon får ju inte sin dom förrän efter RPU:n, i slutet av juli/början av augusti någon gång.

    // Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s