Höjden av ironi?

Igår 12 juni blev jag på Twitter uppmärksammad av en annan twittrare på att jag varit med i SVT i något sammanhang och tänkte då att den här twittraren måste ha skrivit till fel person eftersom jag inte varit registrerad på Twitter speciellt länge nog för att ha lämnat något större avtryck – typ två-tre månader max. Fick då veta att det gällde ett reportage angående förtroendet – eller snarare bristen på det – för traditionella medier. Jag blev naturligtvis nyfiken och funderade på vad jag hade missat och kom relativt snabbt fram till svaret – Aktuellt. 

Då kunde jag konstatera att en av mina tweets hade valts ut för att illustrera att ja…jag inte var att ta på allvar eftersom jag är anonym kanske. Det gällde hursomhelst nedanstående tweet.

Och med denna tweet syftade jag på Opinion live som sändes den 18 maj och som enligt min mening var så vänstervridet med flera gäster som var totalt verklighetsfrånvända och som grädde på moset dessutom utmålade sig själva som offer trots att det gått väl för dem i livet. De försökte få det att framstå att rasistiska Sverige diskriminerat dem – det var diskriminering att bland annat som nybakad journalist samt som nyanställd på prestigefyllda Uppdrag granskning få börja med mindre reportagen om till exempelvis minoriteter. Åh nej, det ska vara som programledare direkt annars är det rasism och diskriminering liksom. Gästerna var Annelie Nordström – som nyligen fick avgå från kommunal efter alla skandaler som uppdagades då – från (FI), Elisabeth Svantesson (M), Rossanna Dinamarca (V), Marcus Birro och Teysir Sabhu.

Nedan kan ses utvalda snuttar från avsnittet i fråga. Vill du se hela avsnittet får du söka det på SVTplay.


Nedan ett klipp från Aktuellt där min tweet är med:

I samma inslag i Aktuellt medverkade en dam vid namn Maud Egeland i egenskap av typen ”vanlig tittare” eller hur man ska säga där hon fick förklara varför hon är en av dessa som misstror traditionella medier.


Men hennes förklaring räknas inte, tycker vissa som exempelvis Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar.

Han låter raljerande i tweeten tycker jag. Han vill insinuera att det alltid varit fritt fram att diskutera invandringspolitiken utan någon som helst risk för konsekvenser om man gett sig in i debatten och dessutom haft en annan retorik än ”öppna era hjärtan”-retoriken vilket alla som haft det vet att det inte är sant. Det har varit och är förenat med stora risker – många är de som blivit stigmatiserade, blivit av med jobb och vänner. Folk har till och med tagit livet av sig. I sina tweets här ovan bevisar han ju själv också allt detta för han insinuerar att Maud är nazist och vill uppenbarligen se ett karaktärsmord på henne.

Det är visserligen sant att Maud har kommenterat på Nordfronts hemsida. Två gånger till och med – det är avskyvärda brott enligt vissa i detta land att göra det oavsett vad och i vilket ämne man kommenterat – och för detta ska Maud avhumaniseras som nazist och således inte räknas. Nedan kan man själv läsa Mauds avskyvärda brott.

Aktionen Maud tyckte var bra var att Nordfront åkt ut till ”Helin”-mark och där satt upp högtalare som spelade upp islamistiska böne-utrop med anledning av att folk som tycker som Helin & Co godkänt sådana från moskéer i områden där de själva inte bor och därmed slipper höra dessa utrop. Helt uppenbart var hon även okunnig om vad Nordfront är.

Det slutar tyvärr inte med Ola Spännars illa dolda uppmaning till att nazi-stämpla Maud och därigenom karaktärsmörda henne. Höjden av ironi anser jag att denna artikel i Aftonbladet är – med tanke på Jan Helins prat i debatten mot Alice Teodorescu. Och sedan undrar sådana som Helin, Mattsson och Spännar varför många väljer att vara anonyma på sociala medier – jag uppmanar dem att se sig själva i spegeln så skall de finna svaret på varför.

En tanke på “Höjden av ironi?

  1. Ping: Karma gör ont! | NyktraPerspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s