38-årig sexsadist jagas (Uppdaterad 8/6)

Peter Vadstensvik heter serievåldtäktsmannen som just nu jagas efter nya brott begångna mellan 17-19 maj. Det ska handla om fyra grova våldtäkter i och kring Örebro. Han kallar sig även för Peter Frederik Poulsen och beskrivs som extremt farlig. Han är medborgare i Danmark och Norge samt skriven i Kalmar.

Han är tidigare dömd för extremt bestialiska sexbrott till långa fängelsestraff och blev frigiven så sent som för cirka ett år sedan. Läs här.

Han tog ut Andrea och Beata vid fyra tillfällen och utsatte dem för sexuella övergrepp. Det sista övergreppet varade i 40-45 minuter. Vadstensvik övervägde att döda Andrea och Beata för att garantera inlåsning på livstid eftersom han kände att han inte klarade av livet i frihet. Han tror att så hade blivit fallet om de hade gjort motstånd. Flickvännen har haft möjlighet att lämna bilen och springa därifrån men detta har varit på obekanta och öde platser. Tingsrätten anser också att hon haft en befogad rädsla för vad som skulle hända hennes väninnor om hon lämnade bilen.

Ovanstående är ett stycke ur tingsrättens dom den 15 maj 2009 mot Peter Vadstensvik avseende det uppmärksammade fallet med de två 17-åriga tjejernas skräckfärd i bil med Vadstensvik och dennes dåvarande flickvän mellan Hultsfred och Linköping. Domen blev futtiga 7-års fängelse.

Nu är han alltså eftersökt för fyra nya grova våldtäkter och som ni kan läsa härhärhärhär och här så anser ingen ”etablerad” media att här föreligger ett tillräckligt allmänintresse nog för att publicera namn och bild på den här extremt farliga personen för att hjälpa polis och se till att han med allmänhetens hjälp snarast kan bli igenkänd och gripen – och därigenom skydda för Vadstensvik potentiella offer. Nedan kan du se hur han och hans kännetecken ser ut. Tveka inte att ringa polis bums om du tycker dig känna igen honom – även om det senare visar sig vara fel person. Bättre att en oskyldig kille blir kollad än att det slutar med en mördad tjej i värsta fall.

Uppdatering 3/6: Har fått tag i en bättre bild och enligt källor så ska han ha setts till i västra Götaland och särskilt i och kring Floda.

Uppdatering 2, 4/6: Artikel i GP angående tipsen om att Vadstensvik skulle befinna sig i Floda.

Uppdatering 3, 5/6: Vadstensvik/Poulsen FB.

Uppdatering 4, 8/6: Tidigare idag rapporterades det att Vadstensvik/Poulsen gripits i Thailand. Hur han tagit sig dit vet jag inte men det tyder på att inget rikslarm utfärdats vilket är anmärkningsvärt med tanke på hur farlig han anses vara. Läs mer här.

Peter Vadstensvik/Peter Frederik Poulsen

En tanke på “38-årig sexsadist jagas (Uppdaterad 8/6)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s