Vad kvoteringsivern inom polisen kan leda till!

(Uppdaterad) Här ser vi klart och tydligt vad fel det kan bli när fel personer är på fel plats och i fel yrke. 

En man går bärsärkagång på ett asylboende i Sverige – troligtvis Fagersjö – och efter en stund dyker en polisbil upp med tre kvinnliga poliser. Mannen går omedelbart till attack och spräcker framrutan med en sten.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1325983394148152&id=100002095137405

Här kan vi konstatera att de tre kvinnliga poliserna inte klarar av mannen fysiskt trots att de är på honom allihopa samtidigt vid ett tillfälle. Mannen tillåts slita sig loss och återigen beväpna sig med stora stenar, poliserna backar och förblir passiva och låter till och med mannen att lugnt promenera iväg ända till en av byggnaderna där han hade kunnat beväpna sig med exempelvis kniv och därmed kunnat börja hugga ner folk samt tagit gisslan.

Poliserna begick här så många misstag att man inte vet vart man skall börja men det mest uppenbara är givetvis att de inte såg till att oskadliggöra mannen med ett skott i benet när han tilläts gå iväg till huset där det kunde ha gått mycket illa för de andra gästerna på asylboendet om han hade fått tag i knivar eller andra dödliga vapen där inne.

Jag vet inte hur de här tre tjejerna har kunnat bli poliser – om de har blivit inkvoterade p g a sänkta antagningskrav – och varför de tillåtits arbeta ensamma utan manliga kollegor som med ren muskelstyrka hade fått ned mannen då det är alldeles uppenbart att dessa tre kvinnor inte är tillräckligt starka att få ned en enda man ens med gemensam kraftansträngning – därtill är de oförmögna att fatta snabba och för andras väl och ve avgörande beslut som att oskadliggöra en mycket farlig och potentiellt dödlig gärningsman innan han hinner försvinna inomhus där han kan beväpna sig, döda andra samt ta gisslan.

Jag tycker att dessa tre poliser ska ta sig en mycket allvarlig funderare på om de har valt rätt yrke – för allas bästa. Deras befäl däremot – om dessa poliser tillåts fortsätta och väljer att göra detta – ska se till att de arbetar i par med en biffig manlig kollega i fortsättningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s