Är barnäktenskap nu accepterat i Sverige?

Aisha är 14 år gammal och borde således ha en lång ungdomstid framför sig fortfarande där hon förhoppningsvis kunnat finna sig själv som det brukar heta men det har hon inte. Hon är nämligen gift med sin 21-åriga kusin Emin och är dessutom höggravid vilket är helt i sin ordning enligt Mönsterås kommun i och med deras beslut att inte gå in med fler tvångsåtgärder för att därigenom få ut Aisha ur äktenskapet som hon med allra största sannolikhet inte ingått frivilligt.

Enligt en artikel i Barometern så gjorde Mönsterås kommun det enda logiska och rätta från början och omhändertog Aisha för i Sverige är det som de allra flesta vet olagligt att som vuxen vara gift och att ha sex med ett 14-årigt barn. Beslutet att omhänderta Aisha mottogs inte väl av Emin och hans släkt – deras reaktioner på beslutet resulterade i att kommunen tog det drastiska beslutet att helt stänga ner hela socialtjänsten och att evakuera all personal till kommunhuset som hade bättre säkerhet att erbjuda vilket väl indikerar hur dessa reaktioner från släkten gestaltade sig. Tack vare Emin med släkt känner sig också socialtjänsten i Mönsterås kommun sig nödgade att installera säkerhetsslussar för in och utpassering samt att sätta in ordningsvakter.

Obs: Ej Aisha och Emin.

Emellertid överklagade Emin och släkten – troligtvis tack vare och med hjälp av ”vännen” Ann Vilson – omhändertagandet till förvaltningsrätten vars beslut gick emot socialtjänstens och därmed tvingas Aisha fortsatt att vara gift med sin vuxna kusin – i och med att Mönsterås kommun väljer att inte överklaga förvaltningsrättens dom – vilket troligtvis lär resultera i ett antal barn till innan hon ens har fyllt 18 år – och detta sker i det påstått humanitära landet Sverige vars regering slagit sig för bröstet och utropat sig till världens första feministiska regering.

Socialnämndens ordförande Emma Magnusson (C) väljer att försvara beslutet att inte stå upp för barnkonventionen – och för Aisha – så här;

Det stämmer, vi väljer att i stället fokusera på att hjälpa henne så mycket som möjligt.

Samt så här;

Ja, vi tycker det är fel att gå in med fler tvångsåtgärder.

Man häpnar över hur de resonerar! På vilket sätt ska dom kunna hjälpa henne så mycket som möjligt? På vilket sätt får Aisha vara det barn som hon faktiskt är genom att tvingas att vara kvar i ett äktenskap som hon givetvis inte själv har valt av egen fri vilja eller förstått konsekvenserna av? Den mognaden har heller inte ett 12-13-årigt barn för att kunna ta ett så stort beslut som det är att ingå äktenskap.

Så min stilla undran är; på vilket sätt tror Emma Magnusson (C) att dom någonsin kommer att vara till någon som helst hjälp för Aisha när de helt sonika bara slutade att kämpa för Aisha’s och i förlängningen alla andra gifta barns rättigheter som de har enligt barnkonventionen – vilken också är svensk lag – som kommit hit och kommer att komma framöver efter en enda motgång i förvaltningsrätten?

Allra mest undrar jag; har alla barn samma rättigheter och värde oavsett ursprung? Jag tycker verkligen inte att det verkar så – tycker snarare att större värde tillmäts hederskulturen dessa barn kommer ifrån och för oss otänkbara värderingar och så klart ideologin islam med alla dess stollerier som den ideologin pådyvlar det vänsterländska samhället när man ser hur myndigheterna ryggar tillbaka för att stå upp för svenska värderingar och lagar och se till barnets bästa när det visar sig vara gift och komma från ett kulturellt sjukt land som tvingar in småbarn i äktenskap med vuxna.

Mer om barnäktenskap här.

En tanke på “Är barnäktenskap nu accepterat i Sverige?

  1. Pingback: Tänk vilket… | NyktraPerspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s