Monas livvaktsgate

Idag kom slutet på historien om Mona Sahlins falska intyg som hon skrev under sin anställning som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Syftet med intygen var att ge hennes dåvarande livvakt Hernando Labbé Solinas möjligheter att begå bedrägerier genom att intyga att han hade mer än dubbelt så högre inkomster än vad han i själva verket hade.

Mona Sahlin och Hernando Labbé Solinas 

På så vis kunde han få igenom ett köp på en bostadsrättsvåning för tio miljoner kronor på exklusiva Solsidan i Stockholm tack vare de falska löneintygen som Sahlin skrivit och som övertygade bostadsrättsföreningen som först var tveksamma att Solinas – på enbart en polislön – hade råd med lyxbostaden. Utöver köpesumman på tio miljoner så hade bostaden nämligen en månadshyra på 18 000 kr.

Andra förmåner som Sahlin såg till att Solinas fick var bland annat en VIP-parkeringsplats värd 50 000 kr per år på vilken han parkerade sin sportbil på, en Audi R8 vars nybilspris ligger på runt 1,7 miljoner kronor. Inte illa pinkat på en polislön minst sagt. Mona och Labbe har också flitigt rest runt och setts till på olika tillställningar som exempelvis på MMA-galor och då har de inte precis haft de sämsta platserna heller – snarare tvärtom.

Idag kom alltså ”domen” mot Mona och livvakten och som väntat så kommer bägge två billigt undan och Solinas kan fortsätta jobba som polis. I och med att de erkänt – naturligtvis i syfte att slippa en offentlig rättegång – så valde åklagaren till sist att enbart ge bägge ett strafföreläggande. Sahlin åker på att betala sammanlagt 47 200 kr och Solinas behöver enbart punga ut med sammanlagt 23 200 kr. Utöver detta ska bägge betala 800 kr var till brottsofferfonden.

Den intressantaste frågan i den här soppan är emellertid varför Sahlin har gjort detta för en anställd – som hon visserligen har beskrivit som ”sin allra bästa vän” – för det är ju inte precis några små summor det handlar om. Sahlin ska till och med under tre års tid ha fört över över en miljon kronor till Solinas konto från sitt eget konto. Samtidigt har det framkommit att Sahlin återigen har trubbel med sin ekonomi och därigenom kommit i klammeri med Skatteverket vilket har resulterat i att hon nu har en ny skatteskuld på 361 782 kr – vilken hon uppenbarligen har svårt att kunna betala och som hon har bett om anstånd med för att kunna ”försöka komma på en lösning” vilket är märkligt när hon kunnat ge Solinas över en miljon kronor exempelvis.

Man kan bara spekulera i Monas motiv – att hon har uruselt omdöme är redan väl dokumenterat genom åren – men min egen teori är att Mona och livvakten varit väldigt mycket mera än enbart vänner vilket Solinas inte har varit sen med att utnyttja till sin egen fördel. Vad Mona har fått ut av den här härvan är desto svårare att reda ut – hon har fått sparken, fått skulder, fått sitt anseende krossat för gott och hamnat i belastningsregistret. Kanske var/är hon kär i Solinas och sexet kanske var/är suveränt men oavsett vilket så tycker jag nog att det i slutändan blev väl dyrt för Mona medan det för Solinas blev ett resultat som får anses vara ganska bra jämfört med Monas. Mona är dock för alltid ,i åtminstone mina ögon, Mona ”det är häftigt att betala skatt” Sahlin – en hycklerska som är totalt omdömeslös.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s