Nu är väl ändå gränsen passerad?

Maryam Al-Azawi är en kvinna på 21 år som kom till Sverige för 9 år sedan från Irak och är numera bosatt i Norrköping sedan ett och ett halvt år. Hon är också djupt troende muslim och klär sig således som en sådan vilket vill säga att hon har slöja på sig och i övrigt kör varianten att hon täcker resten av kroppen helt förutom ansiktet och händerna. Inga konstigheter så här långt alltså i dagens Sverige förutom den lilla detaljen att Maryam har fastnat för boxning så pass mycket att hon vill gå riktiga matcher och det är nu det blir det problematiskt för Maryam.

För alla andra är det däremot inga konstigheter eller problem med att Maryam vill boxas och gå riktiga matcher utan det är Maryam som ser problem med det. Hon vill nämligen inte följa alla regler som finns inom boxningen och som alla andra utövare av sporten i hela världen måste följa om de dessutom vill gå riktiga matcher. Hon vill särbehandlas med hänvisning till sin religion därför att – läs och häpna – reglerna inom boxningen i fråga om klädsel och utrustning säger att man inte får dölja sina knän med någonting vilket Maryam vill göra. Hon säger bland annat så här;

Det är viktigt att jag täcker mig, speciellt som kvinna. Jag kan inte gå med på shorts och linne.

Ja, det är uppenbarligen viktigt för henne och förmodligen för hennes familj och släkt också men knappast för någon annan – i alla fall inte för en enda ickemuslim. Desto fler – om inte 99,9 % – tycker att det är viktigt att uppsatta regler inom olika sporter följs. Maryam tycker tvärtom och vill att sporten ifråga ska anpassa sig efter hennes – och religiösa dogmers – regler för kvinnor. Hon säger vidare;

Jag har offrat lite, dragit upp ärmarna en bit. Nu tycker jag att Aiba måste ändra sina regler.

Det blir ju helt skrattretande. Vem tror hon att hon är liksom och framförallt vart tror hon att hon befinner sig? I Saudiarabien? Aiba ska alltså ändra på sina regler för att Maryam har behagat att dra upp ärmarna en pytteliten bit?

Det här är inte första gången som muslimer i Sverige vill att regler ska anpassas efter islam på olika områden och alltså inte bara inom sportens värld. Några exempel kommer här;

Könsseparerade badtiderLov tidigarelagt av hänsyn till ramadanKommunala badhus säljer burkinisKräver undantag från hygienregler inom vårdenFå slippa vissa ämnenSärbehandling i skolanKräver undantag från klädkodkräver långärmatKräver få bära Niqab i förskolanKräver undantag från regler. Googla för fler exempel, det finns många.

Varför är det alltid ickemuslimer som ska anpassa sig och inte tvärtom? Det är så absurt så jag tar det igen och citerar Maryam;

Jag har offrat lite…

Vad exakt är det som hon anser sig ha offrat? Absolut INGENTING! Och om hon nu på fullaste allvar anser att det är att offra någonting genom att ”dra upp ärmarna lite” så varför i all sin dar är det omöjligt för henne att visa sina knäskålar när nu reglerna säger det? Hallå, knäskålar?! Det är som sagt så absurt – hon vill att reglerna ska ändras för att hon inte vill visa sina KNÄ – att man inte vet om man ska skratta, gråta eller slita sitt hår och till råga på allt så anser en tidning att detta är så viktigt att de ägnar det en hel sida när det förtjänar som högst en liten notis. Jag antar nämligen att tidningen och dess journalister ser sig själva som feminister – precis som regeringen gör i ord men tvärtom i praktiken som under sitt Iran-besök exempelvis – men bemödar sig ändå med att föra opinion till gagn för kvinnofientliga islamiska anpassningar och värderingar i det svenska samhället.

Sveriges feministiska regering i praktiken.

De legitimerar förtryck av kvinnor och signalerar genom denna artikel att (muslimska) kvinnor inte bör få sporta eller visa sig överhuvudtaget om de inte är täckta från topp till tå. Maryam Al-Azawi är ingenting annat än en fundamentalist – för vilken tidningen har agerat nyttiga idioter åt – och ännu en i raden som vill göra det svenska moderna jämställda sekulära samhället mera islamiskt. För vem tror att fundamentalister någonsin nöjer sig? Det finns ett välkänt och för ämnet ifråga talande ordspråk som lyder;

Många bäckar små…

För vem tror att det slutar med ett par knän som enligt fundamentalister som Maryam måste döljas för att…ja, jag har inte den blekaste aning…? Vi har nämligen väldigt många fundamentalister som inte kommer att vara sena med att kräva nästa anpassning om de ser att absurditeter som krav på täckta knän på grund av religiösa skäl går igenom för varför stanna där? Varför inte kräva att det tillåts niqab, burka eller förbjud för män att vara publik när kvinnor idrottar? Man lobbar ju till exempel redan hårt för att lätta på reglerna för hygien inom vården på grund av religiösa skäl – patientsäkerhet och smittorisk får komma i andra hand tycker dessa fundamentalister och deras nyttiga idioter. På tal om nyttiga idioter så finns det många sådana att beskåda här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s