Den omtalade ”Läkaren” i UG

I kvällens avsnitt av ‘Uppdrag Granskning’ så var en oerhört omtalad – i negativ bemärkelse – läkare åter i fokus vilket han var för första gången för över ett år sedan, också den gången då i Uppdrag granskning. Då gällde det hans helt inkompetenta läkareutövning i Sundsvall, numera håller han till i Malmö.

Hans senaste arbetsplats förefaller ha varit på vårdcentralen i Kirseberg i Malmö, enligt kvällens UG, och som han ska ha jobbat som läkare på i två år innan han självmant sade upp sig och vad är det som man brukar säga nu igen? Just det ja, historien brukar återupprepa sig vilket var exakt vad som här skedde. Det dröjde nämligen inte lång tid innan kollegor till ”läkaren” på Kirsebergs vårdcentral började ana ugglor i mossen – men allt det vet vi så det lämnar jag därhän men vad man inte kan vara helt säker på är om det verkligen var det senaste stället som han har praktiserat som läkare på då det torde vara ett tag sedan som UG gjorde klart avsnittet på. Hur som helst så är han engagerad i ett aktiebolag med säte i Malmö, Tergin AB, som enligt sin verksamhetsbeskrivning ska pyssla med;

Aktiebolaget ska bedriva läkarverksamhet, förebyggande hälsovård, medicinsk rådgivning samt därmed förenlig verksamhet.

I bolaget verkar enbart en person till vara involverad i, en annan läkare vid namn Amnullah Pandey. Huruvida denne Pandey är en kompetent läkare vet jag inte men att han har lierat sig med den här totalt inkompetenta läkaren ifråga tyder i alla fall inte på något vidare bra omdöme.

Men, vad som verkligen har stört mig och som också är anledningen till att jag skriver detta inlägg är att UG – eller någon annan media överhuvudtaget – inte har upplyst allmänheten om vem den här så kallade läkaren är! Den här ”läkaren” är ju banne mig en fara för allmänheten när den söker vård var som helst i hela riket – ty han kan dyka upp nästa gång på vilket sjukhus och vårdcentral som helst i landet – och borde därför vara ett självklart undantag från mediernas floskel om att väga för och emot i fråga om de ska publicera identiteten på exempelvis gruppvåldtäktsmän eller mördare av utländsk härkomst och bara helt sonika avpixla och publicera för att varna allmänheten när nu inte myndigheterna sätter stopp för honom.

Så jag väljer att göra det istället så dela gärna detta inlägg du som läser så att så många som möjligt är på alerten när de måste söka sig till en vårdcentral eller ett sjukhus.

Stöter du på den här killen när du söker vård så lägg genast benen på ryggen.

Så här ser den eminente läkaren alltså ut när han inte är pixlad. Hans namn är Farhan Ahmed Shaikh och är ursprungligen från Indien. Nuvarande bostadsort är vad jag kunnat luska ut i det multikulturella området Nydala i Malmö. Han äger en bostadsrätt där.

Relaterat: Tergin ABLokaltidningenSundsvalls tidningUG.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s