Politikerföraktet

Wow.
Wow liksom.

Jag finner inga ord utan enbart ett enda stort wow för att beskriva min första reaktion när ovanstående ploppade upp i mitt flöde på Facebook. Vilken monumental arrogans och vilket väljarförakt!

Är det ett dugg konstigt att Politikerföraktet stadigt ökar för varje år när det faktiskt sitter sådana här personer i riksdagen med tillhörande saftig lön och andra förmåner som vi alla tillsammans är med om att bekosta och som svarar en orolig medborgare på detta sätt? Verkligen inte om du frågar mig – det är snarare konstigt att föraktet och misstron mot politiker inte är ännu högre än vad det är!

Karin Rågsjö jobbar dock uppenbarligen hårt på att spä på politikerföraktet bland befolkningen ännu mera. Hon vill inte ens att folk ska rösta på henne och Vänsterpartiet – åtminstone inte om de hyser oro för samhällsutvecklingen i stället för att ha anammat Vänsterpartiets skönmålande som gestaltar sig i att vi har det bra och att Sverige skulle gå under utan den enorma invandring som vi haft och har.

Inte verkar hon heller ha en aning om vad rasism verkligen är för någonting för vem mer än Rågsjö själv ser någon som helst rasism i mejlet från Love? En sak som absolut inte är rasism är i alla fall att uttrycka oro eller kritik mot invandringspolitiken.

Sådana som Rågsjö skrämmer i alla fall mig. Hur har man som folkvald politiker mage att kleta etiketter som nazist på någon som skriver och ställer högst berättigade frågor? Inte minst med tanke på händelserna i Rinkeby igår kväll – hur många miljoner kostade inte det oss skattebetalare? Alltså hallå liksom, nazistämpla en orolig medborgare som hör av sig till en politiker i riksdagen vars lön som denne är med om att betala? Vet Rågsjö ens vad en nazist är och vad en äkta sådan står för och har stått för i historien? Om hon nu mot förmodan vet det så är det ännu värre, det är avskyvärt att skriva sådant till någon – särskilt om det enda hon vet om personen hon skriver sådant som i sitt svar ovan till är just det som står här ovan.

Rågsjö påstår vidare att hon varje dag får massvis med rasistiska mejl. Det får hon troligtvis med tanke på vad hon anser vara rasism så där tror jag faktiskt på henne även om jag också tror att hon kraftigt överdriver mängden mail som hon får – för jag som är hyfsat insatt och följer många olika medier varje dag hade nämligen aldrig hört talas om Rågsjö innan hon stoltserade med sitt svar till ”rasisten” Love på sin facebooksida vilket sedermera dök upp i mitt flöde när en vän delade hennes inlägg och jag törs gissa att det stora flertalet inte heller hört talas om henne tidigare så i och med det att hon verkar föra en väldigt undanskymd roll i riksdagen så tror jag inte att så värst många skriver till henne.

Till sist, må vara att Love kan vara ett så kallat ”troll” – vilket Rågsjö för övrigt omöjligt kan veta – så är det ingen som helst ursäkt för att svara på det sätt som Rågsjö gjorde. Fatta Rågsjö, du är folkvald politiker och ska arbeta för alla medborgares bästa vilket innebär att bland annat ta folks oro på allvar – inte att kalla dom två av de värsta saker som man kan kalla någon för. Wow alltså.

Den som vill följa reaktionerna och kommentarerna på och till hennes inlägg kan göra det här. En förvarning bara, hon är INTE ensam om att tycka att hennes svar till oroliga medborgaren Love var bra! Det finns bland kommentarerna till och med de som tycker det var ett jättebra svar…

PS; Slutligen kan man konstatera att många av de som applåderar Rågsjö är flitiga med hashtagen jagärhär vilket jag tycker säger en hel del. Vad jag anser om hycklare vet de som har läst åtminstone några av inläggen här på bloggen.

Relaterat: Här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s