Livesände gruppvåldtäkt på Facebook (Uppdaterad 17.00)

Tre män i åldrarna 20-25 år är gripna för en grov våldtäkt som skedde natten till idag, söndag. Våldtäkt i grupp är sorgligt nog ingenting ovanligt i dagarna som man reagerar nämnvärt över eftersom det blivit så pass vanligt att man blivit avtrubbad – man blir inte chockad eller förvånad längre. Men arg blir man, väldigt arg! Denna gruppvåldtäkt är emellertid ovanlig och skiljer sig från det vanliga rapporteradet i traditionell media och från polisen där det mörkas från båda håll om gärningsmän och händelsen i stort tills man får läsa den opixlade och icke tillagda versionen i alternativ media – den här gången livesände nämligen gärningsmännen våldtäkten i en Facebook-grupp som sågs av upp till över 200 personer samtidigt och som nu är vittnen. 
Läs här och här.

Därför anser jag att det är bevisat vilka gärningsmännen är eftersom så många ögonvittnen har pekat ut dom varför inga hänsyn behöver tas i fråga om deras identitet.

Våldtäkten ska ha börjat livesändas någon gång kring kl 3.30 i natt i den här Facebook-gruppen. Där kunde de första vittnena se hur två av gärningsmännen låg och tafsade på en i det närmaste helt utslagen tjej. Tafsandet eskalerade ju längre sändningen pågick till att sluta i en fullbordad våldtäkt av åtminstone en av gärningsmännen.

Den som filmade och livesände våldtäkten är en Emil Khodagholi bosatt i Uppsala i vars lägenhet även våldtäkten troligtvis skedde i. 

 

Khodagholi tycker uppenbarligen inte att det är synd om tjejen som blir våldtagen i hjälplöst tillstånd. Han ser också helt drogad ut vilket han troligtvis kommer att skylla på i kommande rättegång;

Emil Khodagholi innehar tre olika konton på Facebook som folk nu har börjat visa sin avsky i;

Han (Khodagholi) är ingen duvunge precis så detta är långtifrån hans första brott. Han har ett flertal domar för bland annat narkotikabrott, misshandel och grov misshandel. Läs de bifogade domarna nedan;

Dom 1 Dom 2 Dom 3 Dom 4 Dom 5

Media rapporterar; 

SVT Ekstrabladet Expressen GP Aftonbladet Elisabeth Massi Fritz

Inlägget kommer att uppdateras löpande när nya uppgifter framkommer som kan bekräftas.

Uppdatering 1;

Livesändningen har blivit världsnyheter;

RTSnaphanenDaily MailThe SunIndependentVerdens GangBreitbartThe PostNews.com.

”Den största gruppen utan regler” heter gruppen på Facebook som våldtäkten livesändes i. Gruppen har en bit över 62000 medlemmar och är som redan påpekats sluten.

Vidare så framträder en tjej i Expressen efter att ha sett livesändningen och där känt igen Khodagholi som hon påstår sig ska ha blivit våldtagen av. Att det är just han som åsyftas ser man ändå trots att Expressen har pixlat hans ansikte. Denna 21-åriga kvinna ska ha anmält honom för våldtäkt år 2015 men säger att polisen valde att lägga ner förundersökningen.

Det cirkulerar rykten att två av gärningsmännen redan har släppts. Detta dementeras av Josefine Lundgren som tydligen fått hundratals PM på Facebook om våldtäkten. Josefine var en av de över 200 ögonvittnena till livesändningen av våldtäkten och också en av dom som larmade polisen. Hon ska också vara den som pratade med brottsoffret efter ”akten” i mobilen och då ska BO ha hörts yttra ”Jag ville inte knulla…” under samtalets gång eftersom Khodagholi fortsatte livesända medan tjejerna talades vid. Se bild nedan.

Uppdatering 2;

Alla tre ska vara fortsatt anhållna och det är planerat att hållas förhör med de gripna imorgon på tisdag och därefter beslutar åklagaren om han ska begära dom häktade vilket måste göras senast imorgon. En av de gripnas advokat uppger att han förnekar allt.

Den som pekas ut som den som varit mest fysiskt aktiv vilket vill säga genomfört en fullbordad våldtäkt är en Maisam Afsar. 

Han ska vara den som är född -98 och har inga tidigare domar vad jag vet men har man dömts som omyndig så går det inte få tag i domarna så han kan trots allt vara kriminellt belastad. 

Han har som synes bevisligen varit på plats och om man kollar på bilden nedan så ser man att det är han som håller på med brottsoffret om man tittar på klädsel.

Brottsoffret har på bilden byxorna neddragna till strax ovanför knäna och bägge benen ligger åt sidan så det är fullt möjligt att penetrera BO i denna pose utan att dra av byxorna helt och hållet. Enligt ögonvittnen så ska BO ha legat orörlig i denna pose under hela den tid som hon ska ha synts i bild i livesändningen. 

Khodagholi och misstänkt vars identitet ännu är obekräftad håller upp en mobil – ej Khodagholi’s – med bild på man som penetrerar – troligtvis BO – bakifrån. Mannen verkar stå på knä och kvinnan ligga på sidan i samma pose som BO ligger i på bilden ovanför med en skrattande Khodagholi i förgrunden. På bilden som verkar ha tagits av den som penetrerar syns även en tatuering så även om ansiktet inte syns så torde det vara lätt att fastslå identiteten utifrån den. 

Det kan bli aktuellt med åtal för olaga vapeninnehav också. Huruvida vapnet är äkta går inte att avgöra utifrån bilden dock. 

Det är förstås ett problem att polisen inte har tillgång till den första livesändningen som skildrar själva våldtäkten och det kan innebära att de blir frikända alternativt får lägre straff än vad de annars hade fått med filmen som bevis. I skrivande stund är det vad som gäller – polisen har ännu ingen film från första livesändningen men å andra sidan minst 200 ögonvittnen.

Nedan en filmsnutt som visar en del av efterspelet ända fram tills polisen plingar på dörren runt kl 9 på morgonen. En till synes stenad Khodagholi försöker bland annat förmå BO att erkänna att ingen våldtäkt har skett – ytterst märklig sak att försöka om nu ingenting brottsligt har skett.

– Det känns såklart jätteilla, säger en av administratörerna i facebookgruppen ”största gruppen utan regler”.

Andra reaktioner som kommit under dagen;

Oklart vilka brott det handlar omFilmen viktig bevisning, säger juridisk expertVittne: mitt hjärta brastPolisen håller presskonferensFacebook kommenterarÅsiktspolisgruppen #jagärhär reagerar: skyller bl a på porren.

Uppdatering 3, kl 17.15;
Nyss kommunicerades det ut från åklagarmyndigheten att samtliga tre misstänkta gärningsmän idag begärdes häktade. Två för våldtäkt och en för underlåtenhet att avslöja densamma, vi kan nog fastslå att den sistnämnde gäller Emil Khodagholi. Pressrelease Åklagarmyndigheten.

Veckans brott tog givetvis upp fallet ikväll;

Uppdatering 4, 24/5 kl 22.30;

Enligt anhörig till BO så ska hon ha misshandlats av en av de tre misstänkta i somras. Om hon anmälde det eller ej har inte framkommit men oavsett vilket så väcker det frågetecken, i första hand varför hon fortsatte umgås med den här killen eller så var den påstådda misshandeln från i somras inte allvarligare än att de redde ut det själva och lämnade det bakom sig och gick vidare.

Har för övrigt kommit över ytterligare en bild – som jag av respekt för BO inte tänker publicera då den visar ganska mycket – som förstärker tesen att en våldtäkt har begåtts. Bilden visar en tydligt avklädd BO – byxa och trosa ner till knäna – i exakt samma pose som på en av bilderna en bit uppåt vilket också stärker att BO var medvetslös och alltså inte kan ha gett sitt medgivande till att bli påsatt och filmad samtidigt inför en livepublik.

Imorgon bitti kommer häktesframställan att ske i tingsrätten, troligtvis vet vi om de får kvarstanna i häktet då någon gång efter kl 12.00. Om det inte blir häktet så är den stora frågan – kommer de att våga sig hem?

Uppdatering 5;

Häktesförhandlingen inleddes idag kl 14.15 under förhöjt säkerhetspådrag – vilket vill säga att alla åhörare måste passera en metalldetektor och visiteras – i Uppsala tingsrätt. Mycket media var på plats. Först ut var Emil Khodagholi – som dolde ansiktet med en handduk – och som åklagaren Pontus Melander sade ville ha häktad för underlåtenhet att avslöja våldtäkt. Khodagholi förnekade gärningen och begärde via sin advokat att bli försatt på fri fot, därefter blev det lyckta dörrar när bevisningen skulle presenteras. Tingsrätten beslutar att han häktad på sannolika skäl vilket är den starkare misstankegraden.

Nästa till ”rakning” var Reza Mohammed Ahmadi – som varit svårast att fastställa identiteten på och som är den som poserar med en revolver samt med en mobil som visar en bild alternativt en film med en man som penetrerar bakifrån på bilder ovan – och som är 20-åringen. Han ska vara afghansk medborgare och ha kommit till Sverige som ett så kallat ”ensamkommande barn”. Eftersom Khodagholi häktades för underlåtenhet att avslöja våldtäkt så blev häktesförhandlingen mot Ahmadi relativt snabbt överstökad. Ahmadi förnekar brott men han häktas på sannolika skäl för våldtäkt.

Maisam Afshar var således sist ut och döljer även han sitt ansikte bakom en handduk den tid som åhörare och media är tillåtna att närvara. Åklagaren begär att Afshar häktas vilket han också blir – på sannolika skäl. Även Afsar förnekar brott och begär via sin advokat att försättas på fri fot. Afsar uppges ha Afghanskt medborgarskap och liksom Ahmadi ha kommit hit som ”Ensamkommande barn”.

Samtliga tre är häktade fram till den 8 februari då en ny häktningsförhandling troligtvis kommer att hållas då utredningen inte beräknas vara klar. Utfallet då lär bero på om de misstänkta kan försvåra utredningen om de försätts på fri fot och/alternativt kan tänkas fly utomlands. 

Efter häktesförhandlingarna svarade åklagaren på medias frågor och säger bland annat att mobiler är beslagtagna, att ingen film på själva övergreppet har inkommit men att man bett Facebook om hjälp med att få den men att det kan dröja eftersom beslut av amerikanska myndigheter krävs. Bevisläget är ändå gott oavsett om filmen av själva våldtäkten dyker upp eller ej.

Källor: UNTExpressenÅklagarmyndigheten.

Fortsättning följer…
 

Annonser

2 tankar om “Livesände gruppvåldtäkt på Facebook (Uppdaterad 17.00)

  1. Ping: Operation: relativisera | NyktraPerspektiv

  2. Ping: Pellejönsarna från Uppsala som trodde att de var coola när de våldtog på Facebook… | NyktraPerspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s