Några berättigade funderingar

Infinner sig när man läser Dagens samhälles artikel om Boverkets nattsvarta rapport om läget på bostadsmarknaden i landet. Rapporten är milt, med betoning på milt, uttryckt mycket oroande för att använda vissa politikers ord – det vill säga de politiker som fortfarande har ett uns av respekt kvar för folkets förmåga att kunna se saker som politikerna i 7klövern gjort allt i sin makt för att dölja eller försköna i decennier. Om man ska omvandla mina tankar om ”situationen” i skrift så ser den första tanken som dök upp när jag läste artikel och rapport ut så här i skrift:Nej, jag har inte glömt att skriva. Jag blev helt enkelt mållös, eller tanklös, sedan blev jag arg. Mycket arg, så arg att jag är oförmögen att sätta ord på mina tankar och känslor om de politiker och andra som är medskyldiga till att fullkomligt ha raserat ett land från grunden när jag fick det jag och många har förstått i 10-15 år varit på väg att hända svart på vitt. Nu är det för sent att överhuvudtaget göra någonting – det har vi svart på vitt på nu. Det inser var och en som läser Boverkets rapport samt ansvarige minister Mehmet Kaplans (MP) lösning på bostadsbristen.

Modulhus är alltså Kaplans ”lösning”. Att kalla det för lösning är…skrattretande och ett hån mot alla som inget hellre önskar sig än en egen bostad inklusive alla tonåringar som snart ska träda in i vuxenvärlden – för att inte tala om de hundratusentals som fortfarande mot sin vilja tvingas att bo hemma, som inneboende hos någon eller i kollektiv. Vad har alla dessa unga att se fram emot? Jag betvivlar också starkt på att de överhuvudtaget är medräknade i Boverkets beräkningar. Det enda jag ser är att hela rapporten bara handlar om i nuläget andra länders medborgare – samt givetvis alla de som är ”fast” på asylboendena runt om i landet men som blev svenskar så fort de satte sin fot på svensk mark. Ingenstans kan jag se att det talas om våra egna ungdomar och deras framtid vars förfäder och föräldrar jobbat och betalat skatt för att deras barn och kommande generationer ska få ett bra liv, kunna bilda familj och allt annat som vi som är födda innan 1990-talet tagit för givet.

Alla de som hänger med vet att migrationsverkets prognos pekar på att så många som en halv miljon människor väntas söka asyl här de närmaste 5 åren – de är inte här än men de kommer och redan nu väntar över 13 tusen asylanter på bostad liksom tusentals och åter tusentals ungdomar och andra som av olika anledningar behöver flytta. Jag vet människor som gjort slut eller skilt sig som tvingas att fortsätta bo ihop för att det helt enkelt inte finns någon bostad såvida de inte är välbärgade och snabbt kan bjuda över alla andra och köpa sig en bostad vilket långt ifrån alla kan.

Samhället har ännu inte brakat ihop fullständigt men det är inte många år kvar nu tills så sker och det kommer att påverka var och en av oss på djupet inklusive alla de som verkar vara totalt oförmögna att se och höra alla varningsklockor som sedan länge gått på full effekt – vi känner alla någon sådan person. Du vet den där vännen, släktingen eller bekanta som tror sig vara säker från det kaos som väntar oss alla – och kallar en för rasist om man varnar för konsekvenserna av invandringspolitiken som förs nu – för att de för tillfället bor i ett homogent ”vitt” och välbärgat område och som var dag postar myspysiga bilder på facebook på senaste käket på Mandos eller puttinuttiga bilder på barnen som är de duktigaste och finaste som finns – det återstår väl att se om de är lika flitiga på att posta bilder på sina 25-åringar som fortfarande bor hemma och är arbetslösa om 10-15 år. De tror alla på fullt allvar att Sverige fortfarande är ett rikt och bra land. De tror det medan skolan är i fritt fall – vi har inte ens utbildade lärare till alla klasser om ett par år. Sjukvården blir sämre för varje år och köerna blir allt längre till livsviktig vård. Brottsligheten har blivit skyhög på ett par decennier och numera höjer ingen ens på ögonbrynen längre när det skjuts med kalasjnikovs och sprängs bomber var och varannan dag för att inte tala om att vi har över 50 bostadsområden i landet som nu enligt polisen klassas som laglöst land. Våra äldre får inte äta sig mätta medan andra får skita i en hink i vardagsrummet. Listan på vad som numera är bra i Sverige är mycket kortare än den på vad som är dåligt, ändå tror dessa människor att vi är ett rikt och bra land för våra barn att växa upp i men…de är väl inte drabbade än, men de kommer att bli och uppvaknandet då kommer att bli brutalt.

Vi har således en nattsvart framtid att se fram emot. En enda person, en tjänsteman på migrationsverket vid namn Mikael Ribbenvik, gav hela Syriens befolkning permanent uppehållstillstånd så räkna med att migrationsverket ,för vilken gång i ordningen vet ingen, kommer att justera sin prognos uppåt. Vi har Irak, Libanon, Somalia och Libyen – ja, hela mellanöstern och typ halva afrika är ostabilt. Jemen är på randen till fullskaligt inbördeskrig i detta nu. IS, Al shaabah och Boko Haram med flera härjar lite som de vill. Miljoner människor är på flykt och våra politiker har utsett oss till världens humanitära supermakt och därigenom själva bestämt att vårt lilla land som slutar lika långt upp som nordpolen ska ta emot alla dessa flyktingar – kosta vad det kosta vill. Självklart ska vi hjälpa, men i närområdena vilket vi inte längre kan när vi måste ta från biståndet för att bekosta otacksamma mäns uppehälle som i merparten av fallen helt saknar asylskäl men ändå får put. Detta har lett till att vi nu har många fler män än kvinnor i landet och alla vet väl att vi redan ligger topp 3 i flest begångna våldtäkter i världen? 7klövern och dess företrädare vet hur detta vansinne kommer att sluta – men de kommer att köra vidare i samma spår för annars måste de ju erkänna att SD hela tiden har haft rätt och det klarar inte deras stolthet av så de kör hellre landet i botten. Jag ids verkligen inte tänka på vad våra barn kommer att få vara med om i framtiden – extrem hemlöshet, etniska såväl som religiösa motsättningar, massarbetslöshet, terrorism och slutligen inbördeskrig. Det hände i alla deras länder så varför inte här? Alla prognoser visar att etniska svenskar kommer att vara i minoritet inom några decennier så nej, krig här i framtiden är inte alls otänkbart längre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s