Doktor taxichaffis

wpid-doktor_lakare_falsk_fel_vard_sjukhus.jpgAtt invandrare som försörjer sig som taxichaffisar egentligen är diskriminerade eftersom de i själva verket är utbildade ingenjörer, hjärnkirurger och advokater är ingenting nytt inom den politiska retoriken – många är de som vurmar för att vi ska ha svängdörrar in i landet som påstår sig ha åkt taxi och då mången gång fått veta under färden att chaffisen minsann är hjärtspecialist och endast kör taxi för att h*n inte kan uppvisa bevis såsom legitimation alternativt helt enkelt är diskriminerad. Jenny Madestam som själv tillhör gänget som vurmar för massinvandring så länge den inte påverkar henne personligen är inget undantag och sällar sig nu till den skara som typ hela tiden verkar möta chaffisar som egentligen är läkare och dylikt när hon åker taxi.

Jag har funderat väldigt mycket på det, när jag genom åren åkt taxi här och träffat så många ingenjörer, läkare, vet inte vad, som sitter och kör taxi. Vi gör uppenbarligen någonting som inte är tillräckligt bra. Jag har inte den exakta lösningen, men det finns en diskriminering i vårt samhälle – vi måste erkänna det. Det behöver inte vara att folk tänker ”Vi ska inte anställa invandrare” – sagt av Stefan Löfven i en intervju i Dagens Nyheter den 21 augusti 2012.

Det är mycket möjligt att det finns en och annan taxiförare med utomeuropeisk bakgrund som har en utbildning i bagaget som i deras hemländer ses som en topputbildning men med handen på hjärtat, vem tror på fullaste allvar att en utbildning till ingenjör eller läkare till exempel är jämförbar med en svensk dito i länder som Eritrea och Somalia som vi tagit emot enormt många ifrån?

Uppenbarligen gör Jenny Madestam det – och gör det till en grej om diskriminering, det vill säga rasism. Det är därför, för att vi är ett rasistiskt land, alla dessa invandrare kör taxi och inte utför hjärtbyten. Men har man inga dokument som styrker det man påstår att man är – vilket är vanligt då omkring 95 % av alla asylanter slänger sina dokument och pass – så finns det inget att göra åt det annat än att de får utbilda sig på ”nytt” om de klarar antagningskraven här. Eller menar Jenny att de ska få operera några människor på prov eller provbygga en bro? Jenny kanske känner sig hugad att ställa upp som frivillig på operationsbordet för några somalier som påstår sig vara läkare fast utan några bevis på att de är det? Hon kanske till och med vill låta sina barn hamna under skalpellen för att därigenom testa kompetensen hos dessa, vem vet?

Njae, jag är skeptisk till att Löfven och Madestam hela tiden får läkare och ingenjörer som chaufförer när de åker taxi – och att de under alla dessa färder får veta chaufförens hela livshistoria. De finns säkert men utan bevis så kan ju vem som helst påstå att de är ditten och datten och så tror jag ingen vill ha det när det kommer till kritan – att man ska lita på att en är läkare enbart utifrån dennes påstående för att den har annan etnicitet och hudfärg och tillåta att denna person skär i en själv eller i en anhörig för att inte framstå som ”diskriminerande”. Nä, detta är i klass med när ännu en Södermalmsboende journalist vid namn Jonna Sima propagerade för att man ska avskaffa informationsskyldigheten om att man har hiv för den man har sex med. Jonna kanske inte tycker det skulle vara någonting att uppröras över att medvetet smittas av en livslång sjukdom och Jenny kanske vill låta sig själv eller sina barn opereras av en läkare som man inte vet om han eller hon är läkare eftersom h*n inte kan bevisa det men vi andra som är utrustade med en gnutta sunt förnuft vill nog ingetdera.

En tanke på “Doktor taxichaffis

  1. Ping: Då versus nu | NyktraPerspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s