Ofrivillig komik

Denna tweet råkade jag få syn på och tänkte genast att jag måste dela med mig av den – dels på grund av vem som twittrat ut den och dels på att det är så uppenbart vad syftet med tweeten var från början.

wpid-2015-01-08-02.19.01.png.png

Ehsan Fadakar – krönikör på landets mest oseriösa och agendastyrda tidning Aftonbladet – trodde givetvis att han här var så där lagom fyndig och som dessutom samtidigt tyckte att han fick in en redig käftsmäll på alla SD:are som det skulle rassla in väldigt mycket pk-poäng av. Men ack, här blev det nog inte som Fadakar tänkte sig – budskapet blir ju snarare att han ger Sverigedemokraterna rätt. När vi ser bilden som av Fadakar var avsedd att legitimera – samt att demonisera SD lite mer givetvis – det fåtal vi faktiskt hjälper som har råd, medan folk som de på bilden blir kvar, att ta sig hit så blir effekten när man ser på bilden den rakt motsatta. Den formligen skriker att vi måste hjälpa till mer i närområdena – vilket vi faktiskt måste och bör göra i medmänsklighetens namn för det är där de riktiga flyktingarna befinner sig. De behöver alla resurser och all hjälp som bara går att uppbåda.

Men istället för att verkligen hjälpa till där hjälpen behövs så går istället pengarna till att hjälpa sådana män som dessa här nedan som påstår sig ha flytt kulregn och bomber – och lämnat sina kvinnor och barn kvar ensamma att utstå alla vedermödor så några gentlemän a’ la Titanic verkar de inte vara heller. Som jag skrivit tidigare här så tvivlar jag på deras status som riktiga flyktingar. Läs gärna detta inlägg också.

"Vuxna" män i kallingarna protesterar mot att bo granne med varg & björn.

”Vuxna” män i kallingar protesterar mot allt & inget i Grytan.

Dessa män som kapade en buss i syfte att utöva utpressning för att få boenden, bostadsort och allt annat som de vill ha det kan knappast ha haft det som på Fadakars ”propagandabild” för jämför man med det och Grytan med dess vackra omgivande natur så ter sig Grytan som paradiset på jorden som människorna på bilden längst upp varit evigt tacksamma över att få komma till – där de fått tak över huvudet, sängar att sova i, värme, mat, rent vatten, rena kläder och framför allt trygghet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s