Mansfritt ska det vara

Den 30 december år 2013 satt Gustav Edman efter inbjudan och myste med programledarna i morgansoffan hos Svt. Och anledningen till att han inbjudits dit berodde väl på att han hade något viktigt att förmedla till folk i en rikstäckande kanal eller åtminstone hade gjort något riktigt bra som var värt att uppmärksamma kanske du som läser tänker nu?

Nej, enligt mig så hade han varken gjort något bra eller hade någonting viktigt att förmedla till folk – men det är jag och min åsikt det. Du som läser och inte har hört talas om följande innan kanske tycker annorlunda och inte delar min åsikt alls.

Hur som helst, anledningen till att han fick sitta där i morgansoffan tror jag helt enkelt berodde på att SVT ansåg att han hade och har de rätta åsikterna och partisympatierna eftersom – enligt mig – det han hade att säga var löjligt, tröttsamt och fullt av floskeri. Han hade nämligen beslutat sig för att leva hela året, alltså 2014, mansfritt. Det innebar enligt Gustav att han under hela året inte skulle se på filmer gjorda av män, inte läsa böcker författade av män, blocka alla manliga vänner på Facebook och så vidare. Leva mansfritt helt enkelt som han uttryckte det.

Och varför då? En utmärkt fråga ty det har jag ännu inte riktigt förstått men allt som kan nedvärdera, skuldbelägga och exkludera män i dagens svenska samhälle är bra – så mycket har jag åtminstone förstått. Googla till exempel på Kakan Hermansson och fundera lite över vad det hade inneburit för en man om han hade yttrat sådant som Kakan vräkt ur sig åtskilliga gånger – fast om kvinnor då. Då är det inte ett endaste dugg förvånande att en snubbe höjs till skyarna av feminister och får vara med i rikstäckande tv enbart utifrån att han tänker spola allt manligt under ett helt år för att män…ja, jag har inte fattat vad vitsen var ännu som sagt. Inte blev man mer klokare av Gustavs egna ord inför sitt mansfria år heller ”Jag läser böcker av män, jag ser filmer av män, i mina sociala medier är det män. Och jag tror att jag påverkas ganska mycket av det”. Kanske menar han att han påverkas på ett dåligt sätt för att det är just män som gjort filmer och böcker som han råkat finna intressanta, vad vet jag…

Om vi istället föreställer oss att Gustav eller en kvinna sagt att hon tänker leva kvinnofritt i ett helt år för att h*n enbart läser böcker och ser på filmer gjorda av kvinnor och påverkas mycket – underförstått negativt – av det, tror du att h*n då fått sitta i morgonsoffan i tv och rabbla floskler om hur dåligt det är att mest få inspiration av och från kvinnor? Jag tvivlar starkt på det.

Nu är som bekant Gustavs mansfria år till ända och han har återigen inbjudits till morgonsoffan för att avlägga rapport inför svenska folket. Enligt Gustav har han fått många insikter samt att ”Många har sagt att jag varit mer förbannad på saker och ting. Jag har varit arg på hur det ser ut, vissa områden är väldigt skevt fördelade”. Han säger även att saker och ting kommer att förändras. Vilka områden som är skeva och vad som kommer att förändras får vi gissa oss till – dock så innebär ju svensk feminism idag a` la Kakan att manligt=dåligt, kvinnligt=bra gäller så från och med nu kan Gustav bara bli en bättre hen antar jag.

wpid-2015-01-05-22.08.02.png.pngwpid-2015-01-05-22.09.48.png.png

Klicka för större bild. Som du kan se på skärmdumparna från Gustavs facebook så har det tydligen varit lite si och så med att leva mansfritt under året. Gustav har till och med fortsatt att låta sig inspireras av män under året, ajabaja. Det var nog trots allt bara en pr-kupp i syfte att samla pk-poäng och status hos feministerna åt det radikala hållet…

Slutligen så vill jag bara poängtera att jag inte vill kalla mig feminist utan jämställdist. Det vill säga att jag ser det som självklart att kvinnor och män ska ha samma möjligheter och rättigheter på alla sätt och vis och inom samtliga områden men bäst lämplighet ska gälla på arbetsmarknaden och till utbildningar. Könsdiskriminering och kvotering är jag helt emot till exempel. Enkelt uttryckt tycker jag helt enkelt att män och kvinnor är lika bra och värdefulla, men också att vi skiljer oss åt och är olika bra på olika saker ibland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s