I Grytan puttrar det ännu

Fortfarande puttrar det i Grytan där en buss efter ett dygn ännu är tagen i besittning av kring ett 40tal ”flyktingar” från Syrien och Irak vilket jag skrev om igår här. Dessa människor som det hade varit svårt att skilja på från dagisbarn om man enbart fått det berättat för sig har nu övernattat i bussen för att de inte fått det som de förväntat sig när de bestämde sig för att ”fly” till lilla Sverige långt upp på norra jordklotet – nya klagomål framkommer i en stadig ström samtidigt som polis, personal från Grytan och Migrationsverket, journalister och andra är fullt sysselsatta med att vara så diplomatiska som möjligt så att ingen av busskaparna ska behöva bli ännu mer ledsen när det som redan från början borde ha hänt är att polis går in i bussen och kastar ut allihopa därifrån och sedan i allvarlig ton förklarar ett och annat för dessa småbarn om vad som gäller ännu vid denna tidpunkt inte skett. Då hade vi nu åtminstone sluppit att beskåda denna fars.

Men att polisen skulle göra detta och därigenom ge tillbaka bussen till ägaren lär inte hända – det är trots allt Sverige nu som det handlar om vilket är ett land där så gott som alla är livrädda för att bli stämplade som rasister. Dessutom befinner sig journalister där, redo att starta drev mot den som påtalar det absurda i hela situationen och som vill se till att lekstugan stänger så att alla kan återgå till viktigare saker istället för att dalta med vuxna män som uppför sig som tjuriga småbarn.

Men trots det absurda så kommer det att daltas ända tills de av egen fri vilja lämnar bussen eller får igenom sina krav – det handlar nu bara om vilken sida som faller till föga först. ”Flyktingarna” har dock oddsen på sin sida då de till och med får turas om att ockupera bussen – några sitter kvar medan andra får gå in och äta och därigenom få förnyade krafter så tja, jag sätter nog mina slantar på att bussockupanterna får som de vill. Frågan torde bara vara hur lång tid det tar.

”Vi vill till Malmö, Stockholm eller någon annan stad där det inte är så kallt som här. Här finns det björn, varg och andra djur. Vi kan inte stanna här” säger en av dom. En annan säger att det är fara för hans liv eftersom det finns snö och är halt på sina ställen medan ytterligare en annan klagar på att han inte kommer att kunna komponera musik där. Japp, det är faktiskt vuxna människor som påstår sig ha flytt från krig som uttalar sig så här utan att skämmas det minsta för media.

Man kan för det första fråga sig varför i all sin dar har de överhuvudtaget kommit hit om de inte klarar av lite snö och kyla? Är det verkligen hemskare än bomber och kulregn? Missade de totalt den informationen att vi har mörker, kyla och snö (nåja) i ett halvt år typ? Antagligen utelämnade den eller de personerna som berättade om vårt land som landet där de kommer att få allt de pekar på eftersom svenskarna hellre ger bort allt de äger – inklusive alla sina principer – än att misstänkas för att hysa främlingsfientliga åsikter den biten.

Förlåt men för i helvete, när ska det räcka med allt daltande och krökta ryggar för folk – som dessutom klagar och snackar skit om oss det första de gör här – som helt uppenbart inte är flyktingar och således inte har ett dugg här att göra då vi inte ens har bostäder till våra egna barn? Visa att vi inte accepterar vilka fasoner som helst, visa lite stake för sjutton och kasta ut dessa gnällspikar ur bussen och sedan gärna ut ur landet också…

Källor: SMP SVT AB HD SVD AB EXP AB P.DK DN ÖP ITZ NI

En tanke på “I Grytan puttrar det ännu

  1. Ping: Ofrivillig komik | NyktraPerspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s