Hurra, jag slipper att bli dödad!

Det som är rubrik till detta inlägg – att man inte längre riskerar att bli dödad utan tvärtom nu befinner sig i trygghet – upplever vissa tydligen inte som en lycka vilket man rimligtvis kunnat förvänta sig av människor som har flytt undan från krig och fått en fristad i Sverige där all inclusive ingår medan andra som inte välsignats med samma tur blir dödade på löpande band. Detta gör mig uppriktigt sagt förbannad – de klagar nämligen på saker istället för att vara tacksamma över att de och deras barn lever och har fått ett nytt hem här.


Igår anlände påstådda flyktingar från Syrien och Irak till Grytan utanför Östersund som sedan ett antal år tillbaka är ett asylboende. De anlände dit med buss från Malmö och vid ankomsten till deras tillfälliga bostäder valde ett 40tal av ”flyktingarna” att likt trotsiga småbarn vägra lämna bussen eftersom de anser att boendet inte är tillräckligt lyxigt och dessutom har fräckheten att inte ligga centralt i en storstad. Det är absolut inte acceptabelt – en av dom förklarar varför med att ”jag brukar normalt lyssna på musik och skriva låtar, det går absolut inte här”. Är det verkligen det första som man prioriterar – det och att gnälla – i ett nytt land och efter att ha flytt från krig? Jag hade föreställt mig att man snarare skulle vara väldigt glad och tacksam över att man lever.

Det får i alla fall mig att fundera över om de verkligen är riktiga flyktingar och inte sådana som i själva verket redan är medborgare alternativt asylsökande i ett annat europeiskt land. Jag menar, kriget är inne på sitt femte år nu därnere och en stor del av Syrien ligger i ruiner och det första de gör i – Syrier får per automatik put – sitt nya hemland är att tala illa om det och gnälla över allting vi erbjuder dom. Det gör mig – ursäkta ordvalet – jävligt upprörd. Vi har folk som bott på gatan i 10-15 år för att sätta deras otacksamhet och gnäll i ett större perspektiv.

Som om dessa människor inte visat tillräckligt hurdana de är än så rapporteras det nu om allt från att de tänker hungerstrejka till att klä av sig nakna om de inte genast får typ varsin lägenhet centralt i nån av våra större städer. Vi är många som för längesedan förstått att de flesta invandrare som kommer hit inte alls är några flyktingar utan sådana som har fått en bild av Sverige som ett land där de kommer att få mycket pengar utan motkrav, en väntande inredd lägenhet i valfri stad och allt annat övrigt ordnat för sig. När denna bild inte visar sig stämma så blir det så här och dessa gnällspikar avslöjar därigenom sin riktiga anledning till att de befinner sig här – jag har nämligen ytterst svårt att föreställa mig att riktiga flyktingar som dessa skulle klaga på i sammanhanget petitesser som att boendet, för att inga lediga bostäder finns mer bland annat, råkar ligga 2 mil utanför staden.

Under tiden som de sitter som trotsiga dagisbarn i bussen till dess att de får som de vill så befinner sig riktiga flyktingar i gigantiska tältläger samt dödas, våldtas och stympas av IS. Ett annat gäng otacksamma ”flyktingar” som blev riktigt arga över att de inte fick bo kvar på slott längre kan läsas om här. Det har även tidigare varit stökigt i Grytan. Läs mer här och här.

Slutligen så återstår det att se hur lång tid det tar innan bussen åtminstone kärleksbombas.

Gott nytt år!

Källor: ÖP AB SVT YLE DI EXP SVD DN AP HM FT SMP

2 tankar om “Hurra, jag slipper att bli dödad!

  1. Ping: I Grytan puttrar det ännu | NyktraPerspektiv

  2. Ping: Ofrivillig komik | NyktraPerspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s