Dagen efter

wpid-2014-12-28-22.50.35.png.pngEfter konstaterandet att Sverige den 27 december år 2014 officiellt utropade sig till en demokratur i och med att sex av åtta riksdagspartier ingick en ohelig allians som är tänkt att gälla åtminstone till år 2022 som en garant på att utesluta ett enda parti från all form av inflytande oavsett hur stort stöd de åtnjuter från folket nu och i framtiden samt för att själva i egna personliga syften kunna behålla makten varit ytterst intressant att ta del av väljarnas reaktioner på socialliansens övergrepp på demokratin – ingen ska nämligen inbilla sig att det som nu skett har skett för Sveriges bästa, det som har skett har enbart skett för att se till att nästan en miljon väljares – en siffra som hela tiden ökar och nu lär skjuta i höjden – röster ska ses som värdelösa och ingenting annat.

Reaktioner har det verkligen blivit, konstigt vore det ju annars. Jag har ägnat en stund åt att kolla runt på partiernas sidor på facebook och man kan lugnt konstatera att det råder upprorsstämning på flertalet av socialliansens sidor.

Tänkte här delge er som läser skärmdumpar på några väljares reaktioner i kommentarsfälten från samtliga partiers sidor på Facebook. Klicka för större bild.

wpid-2014-12-28-16.12.56.png.pngwpid-2014-12-28-16.13.54.png.pngwpid-2014-12-28-16.15.14.png.pngwpid-2014-12-28-16.16.09.png.pngwpid-2014-12-28-16.17.01.png.pngwpid-2014-12-28-16.18.04.png.pngwpid-2014-12-28-16.18.52.png.pngwpid-2014-12-28-16.19.39.png.png

Detta är alltså bara några av tusentals och åter tusentals reaktioner och som synes är det väldigt starka åsikter som framförs på sina ställen. Sist jag kollade så pågår den största aktiviteten på Moderaternas sida där flödet till sist blev övermäktigt för moderatorerna. De verkar ha gett upp efter att raderat över 3000 svikna väljares kommentarer. Nöjdast verkar de vara hos (V) och (MP) vilket är helt logiskt då de hade mest att förlora på ett nyval samt mest att vinna på att det inte blev av. På (SD):s sida är det de vanliga påhoppen att dess väljare är lågpannade outbildade och ointelligenta white thrash. Summerar man dock allt så är det tydligt att en överväldigande majoritet av sympatisörerna från sex av åtta partier känner sig urförbannade och lurade på sin röst. Väldigt många – inklusive mig – tycker också att demokratin dog igår. Många föredetta politiker och ministrar har också reagerat kraftigt. Några exempel har jag samlat här nedan.

”Kvar står ett gäng vindflöjlar som uppenbarligen är mer intresserade av att garantera sin egen lön än att strida för en politik de faktiskt tror på. Det går tyvärr inte att benämna som något annat än högförräderi” – Borgerliga studentföreningen Heimdal.

”Det skapas därmed möjligheter för en regering att styra utan uppenbar förankring i vad som kommit till uttryck i ett riksdagsval eller kanske t o m i tydlig strid mot detta” – Carl Bildt.

”Uppgörelsen är djupt odemokratiskt och skulle inte ha accepterats i andra europeiska länder” – Peter Eriksson.

”Löfven har ju nu vunnit fyra år under vilken tid han får regera utan en ordentlig opposition” – Ulf Adelsohn.

Andra reaktioner på twitter:

wpid-2014-12-28-22.52.31.png.png

Samtidigt på annat håll på twitter har mytomanen Henrik Arnstad med vänner sitt vanliga dravel om fascism:

wpid-2014-12-28-22.51.52.png.png

Som tur är – förhoppningsvis i alla fall – så tar ingen med förståndet i behåll denna herre på allvar utan avfärdar hans dravel som den absurda rappakalja det är. Då kan man istället fundera över denna bild som fått enorm spridning på nätet hur träffsäker den faktiskt är.

wpid-2014-12-28-22.54.02.jpg.jpegBilden av Sverige – en gång ett föregångsland som resten av världen en gång såg upp till – krackelerar sannerligen. Omvärlden ser häpna på vad som händer och inte på ett smickrande sätt. Avslutar detta inlägg med ett litet tips om att läsa Jan Tullbergs text här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s