En skam

Jag tänker ofta på de många svenska hemlösa som vi har över hela landet. Dessa människor är hemlösa på riktigt, de har ingenstans att ta vägen om nätterna för att söka skydd förutom till stadsmissionerna om de har tur att få en säng där  för natten och råkar man ha det så gäller det att passa på att njuta av lyxen att få sova i en riktig säng i några timmar för kl. 6-7 på morgonen åker du ut på gatan igen utan att ha någon som helst aning om när du kommer att få ligga och sova i en säng igen.

Jag kan för allt i världen inte förstå att vi som är den humanitära stormakten – enligt stridshingsten Reinfeldt – tillåter att folk inte har tak över huvudet. Eller är det så att vi enbart skall vara humanitära mot andra länders medborgare som dessutom inte ens är hemlösa på riktigt – de har ett hem som de är angelägna att åka hem till för att fira jul i tillsammans med familjen. Det verkar onekligen så när man läser artiklar liknande den här. För dessa personer som rest hem för att fira jul var tydligen inte tillräckligt hungriga för att fylla sina magar med gratis mat som Frälsningsarmén ordnat enkom till för dom. Svenska hemlösa, vars förfäder byggt upp landet, var inte välkomna. Detta tolkar jag som att romerna knappast lider brist på mat eller pengar om de kan ta julledigt från sin ”misär” medan varje dag året runt är en ständig kamp för våra hemlösa som nu dessutom får se sig undanskuffade av romerna.

Svenska hemlösa

Svenska hemlösa

Dessa två killar önskar nog innerligt att de inte hade fötts som svenskar utan hade nog hellre föredragit att ha fått födas som romer eller ännu bättre varit asylsökande från nåt land i Mellanöstern – egentligen kommer många av de så kallade flyktingarna från något annat europeiskt land – för då hade de fått precis allt det som dom allra helst vill ha. Tak över huvudet varje dag, att få känna sig som en människa med ett värde helt enkelt. De hade dessutom fått allt från minst tre mål mat om dagen till att få all möjlig vård gratis som till exempel tandvård – sådan där som i vanliga fall kostar tiotusentals riksdaler för oss svenskar utan krusiduller.

Jag missunnar ingen som befinner sig här i landet hjälp om de behöver det vilket jag inte anser att tiggarna behöver för det kan de verkligen inte behöva eftersom våra hemlösa – som i våra politikers ögon är värda mindre än flugskit – inte får någon som helst hjälp någon enda dag året om från politikerna att få ett hem. Detta medan alla andra från hela världen som kommer hit från första dagen har tak över huvudet och all tillgänglig hjälp som det bara är möjligt att uppbåda. Hur kan alla dessa ”nyanlända svenskar” och tiggare vara i behov av hjälp när samtidigt våra hemlösa inte anses ha behövt något av allt detta som erbjuds tiggarna i åratal? Förlåt men jag ser verkligen inte logiken i detta.

Det är inte rätt, det finns ingen som helst rättvisa i det här. Ska våra politiker jobba för sina medborgares bästa eller för resten av världens befolkning i första hand? Svaret torde vara givet för var och en men är det tyvärr inte. Så länge som svenskar får sova utomhus år efter år utan att få hjälp så ska vi inte ge den hjälpen som de har rätt till, till ett annat lands medborgare från första dagen som de sätter sin fot på svensk mark och tar alla resurser från våra hemlösa i anspråk – resurser de inte ens är i behov av men som de mer än gärna nyttjar. Felet är inte romernas utan skulden är helt och hållet våra politikers som inte har sin lojalitet hos sin befolkning i första hand utan hos alla andra. Detta är ingenting annat än en skam och ett hån mot alla våra hemlösa samt alla som riskerar och kommer att bli det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s