Valfläsk?

I gårdagens DN gjorde Göran Hägglund (KD) ett utspel på ledarplats angående vår invandringspolitik. Han vill bland annat ha tillfälliga uppehållstillstånd och lägre bidrag i ett försök att stävja antalet som kommer hit och söker asyl. Det är sannerligen på tiden att fler partier än bara SD för upp denna för Sverige så viktiga ödesfråga på dagordningen men är inte tidpunkten och KD:s urusla opinionsläge en smula misstänksamt?

Det kan inte ha undgått den politiskt intresserade att Kristdemokraterna är illa ute och riskerar att åka ut ur riksdagen i nyvalet i mars. I de två senaste valen har de lyckats hålla sig kvar mycket på grund av taktikröstande från sympatisörer till alliansen så det återstår att se om det nu blir tredje gången gillt.

Jag tillåter mig att starkt tvivla på att de lyckas återigen med bedriften att hålla sig kvar då KD är en spillra av vad de en gång var och stod för under Alf Svenssons ledarskap med 11.8 % i valet 1998 som toppnotering. Under denna tid som Göran Hägglund innehaft ledarskapet har de övergett, eller svikit är en bättre beskrivning, alla sina värderingar och ideal. De har vikit ner sig för alliansvännerna i hjärtefråga efter hjärtefråga tills ingenting kvar återstod av det som en gång definierade Kristdemokraterna som parti. Inte många känner således igen KD eller vad de står för längre, inte ens deras mest trogna väljare som överger partiet och Hägglund en efter en.

Vad man hur som helst kan konstatera är att utspel likt detta som Hägglund nu gör om invandringen är främmande mark för honom ty andra – inte minst SD – som gjort det innan har Hägglund varit snabb att klistra rasist- och vedervärdig människosynsetiketter på så förlåt om jag tillåter mig att misstro kristna Göran Hägglund. Det lutar mer åt att KD har panik och inser att det nu är fara å färde och försöker sig på att göra ett Folkpartiet – det vill säga att lansera skärpningar i invandringspolitiken – minns de berömda språktesten – innan ett val för att omedelbart efteråt råka ”glömma” alltihopa.

Jag hoppas verkligen att Hägglund äntligen har fått sin nya ryggrad levererad nu efter att ha krökt rygg så ofta för Reinfeldt & Co i åtta långa år att den måste ha blivit helt utsliten för tittar vi på bilden nedan så behöver vi verkligen fler politiker med ryggrad nu, helst igår. Prognosen för nästa år säger nämligen en bra bit över 100 000 plus anhöriga samtidigt som vi har akut bostadsbrist, skenande kriminalitet, usel skola, hög arbetslöshet och en välfärd i total upplösning.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s