Vem budbäraren är betyder allt

Nyheter24 är en webbtidning som bäst kan beskrivas som epitetet de älskar att sätta på bloggar och sajter som skriver – som de uppfattar det – kritiskt och lögnaktigt om invandringspolitiken, Islam, feminism och brottslighet – en hatsajt. Förutom att de är det eftersom de synes ha gjort det till sin främsta uppgift att piska upp hat mot SD och oliktänkande – och som ofta använder sig av härskartekniker och ett språk i artiklar som jag starkt motsätter mig – så anser jag personligen att nyheter24 är hycklare av rang.

Nyheter24 är således ingen tidning som jag skulle rekommendera någon som efterlyser objektiv, saklig och opartisk nyhetsförmedling. Det nyheter24 bedriver är ingenting annat än simpel kampanjjournalistik mot SD och oliktänkande och för feminism, HBTQ- och vänsterpolitik på yttersta vänsterkanten.

Jag kommer att ta upp fler exempel på nyheter24:s hyckleri i ett senare inlägg. Idag nöjer jag mig dock med ett exempel – som alla förutom de på nyheter24 då borde tycka är ett bra förslag – från en artikel med rubriken Sverigedemokraterna: Förskolan ska lära barn ”svensk identitet”.

Som synes sällar sig nyheter24 till skaran som anser att något svenskt inte existerar och skulle det göra det så är det något dåligt som ingen som kommer hit ska behöva befatta sig med, således finns ingen svensk identitet och allra minst någon svensk kultur.

I läroplanen anges nu att barn med utländskt ursprung ska värna sin ”kulturella identitet”. Identiteter finns alltså men dock ingen svensk sådan. I en motion vill Richard Jomshof istället att ”Förskolan ska sträva efter att varje barn som har ett annat modersmål än svenska utvecklar en svensk identitet och sin förmåga att kommunicera på svenska”.

Vad med detta kan vara dåligt? Är det inte jättebra att barn till invandrare som inte kan svenska än får lära sig språket så tidigt som möjligt ty språket är det enskilt viktigaste verktyget för att komma in i samhället brukar det ju heta? Ju fortare barnen lär sig språket i det nya landet desto bättre säger jag, inte minst med tanke på att kunna hänga med i undervisningen i skolan senare vilket ju är stört på omöjligt om man inte behärskar svenska språket.

Svensk identitet har vi ju konstaterat inte finns enligt de som ser rasism bakom allt som betecknas som svenskt eftersom det ju kan exkludera någon. Jag gör ändå ett försök med att förklara varför det inte är något fel att barnen närmar sig det svenska istället för att värna sitt ursprungliga lands kultur före den svenska (som inte finns). Ett ord räcker egentligen, nämligen integration.

Alla politiker i 7klövern säger nämligen att problemet inte är volymerna på invandringen utan att det är integrationen det är fel på. Integration innebär bland annat införlivande eller sammanförande så min stilla undran är hur ska barnen kunna införlivas i det svenska samhället om de inte får lära sig kommunicera på svenska och inte får lära sig vad det innebär att vara svensk, om sociala koder och seder och bruk osv? Nä, jag förstår inte vari felet ligger här heller.

Om de istället ska värna sitt ursprungliga lands kultur och språk i första hand trots att de troligen ska bo här resten av sina liv så uppmuntrar vi till segregation vilket betyder bland annat rasåtskillnad, särskiljande och åtskillnad. Det låter väl inte så bra så vilket alternativ bör vi välja, integration eller segregation?

För min del behöver jag inte fundera över vilket som är det bästa valet vilket givetvis är integration och för att nå lyckade resultat på ett område som har uppvisat ständiga misslyckanden i uppåt 30 år så är det i alla fall inte rätt väg att gå genom att förvägra barnen att anamma en svensk livsstil och bli en del av det svenska majoritetssamhället utan istället uppmana till att värna sin ”kulturella identitet” genom att gå i segregerade förskolor – eftersom föräldrarna vill eller kräver det för ingen kräver ju att föräldrarna själva ska integreras – där det bara pratas deras modersmål och anse det rasistiskt för att budbäraren råkar vara Jomshof från SD.

Den som har ett bättre förslag för att lyckas med integrationen än ovanstående får gärna berätta i en kommentar likaså den som tycker Jomshofs förslag är rasistiskt eller liknande och varför i så fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s