Dagens dumstrut

Måste idag gå till Sverigedemokraternas tillika riksdagens andre vice talman Björn Söder. Motiveringen till att han får denna ära att bära dumstruten är att han visat på en oerhörd omdömeslöshet i samma ögonblick som han gick med på att intervjuas av Dagens nyheters Niklas Orrenius fram till att han började fabulera om minoriteter och svenskhet med en journalist som har bedrivit korståg mot SD i flera år nu. Alla, precis alla, vet att Orrenius tar varje chans att klämma dit SD så att Björn Söder sade i kvällens Aktuellt att han hade trott att de skulle vara ”reko” övergår mitt förstånd.

Tyvärr Björn, men du gick rakt i fällan och får stå ditt kast för din dumdristighet. Du borde ha visat bättre omdöme än att prata med en av de allra mest oseriösa och SD-fientliga journalister vi har, en som innehar en av de högsta rankingpoängen i SD-hatarligan. Jag ska villigt erkänna att jag blev lika chockad som alla andra när jag såg rubriken. Enligt Avpixlat – de som har skärdump får gärna kommentera – hade DN först rubriken ”Den leende nationalismen” men valde sedan av en illa dold anledning att ändra rubriken till nedanstående.

wpid-img_7440575372143.jpegKort sagt så var jag på vippen att stämma in i alla fördömanden och krav på avgång efter att ha sett ovanstående bild som cirkulerar runt på Facebook nu, han hade för min del också gärna fått hänga in politikerkostymen i garderoben för gott. Det var min första reaktion men efter att ha läst artikeln, lyssnat på Söder i Aktuellt och läst många kommentarer från alla möjliga människor så har jag ändrat mig och tycker att Söder oförtjänt fått löpa gatlopp. Han ska absolut ha rejält med kritik för är citaten korrekta – vilket Söder tydligen intygat själv – så är de väldigt lätta att kunna missuppfattas för att inte tala om vilken skänk från ovan dessa uttalanden är för den som vill förvränga innebörden till sin fördel vilket också har skett och kan sägas ha lyckats med råge. Associationer till antisemitism, Hitler och gaskammare utnyttjas nu för fullt i sociala medier och detta kommer SD och Björn Söder att få dras med till tidens ände.

image

Rosanna Dinamarca

Politikerna själva på riksplanet har naturligtvis inte varit sena med att på olika sätt manifestera sitt avståndstagande. Rossana Dinamarca (V) var föga förvånande en av de som gick överlägset längst genom att demonstrativt vägra tilltala Björn Söder med ”Herr talman” som är brukligt när hon skulle tala i riksdagens kammare med att fräsa till Söder som ledde debatten ”Du är inte min talman”. I september gjorde Dinamarca bort sig fullständigt när hon bar t-shirten ovan och därigenom förlöjligade demokratin och 800 000 väljare genom att kalla dom för rasister via t-shirten. Sådana som Dinamarca hör naturligtvis inte hemma i en demokratiskt vald riksdag då hon förutom sådana här påhitt dessutom inte ens kan säga vilket land som är mest demokratiskt av USA eller Kuba. Hon är uppenbarligen kommunist i själ och hjärta så hon och hennes parti ska akta sig för att kasta sten i glashus då det är lika vidrigt att vara kommunist som nazist sett till dessa ideologiers historia. Sovjet, Röda Khmererna, Nordkorea, Kina och så vidare, alla har Vänsterpartiet haft stora problem med att ta avstånd ifrån om alls.

Andra har haft mer sansade reaktioner om man ska jämföra med Dinamarca. Stefan Löfven tyckte att uttalandet var ”mycket, mycket skrämmande” medan Maria ”öppna gränser” Ferm tyckte att ”Det är extrema uttalanden som utesluter delar av befolkningen. Det är oroväckande och obehagligt” och Jonas Sjöstedt (V) gormar om rasism och 1930-tal på twitter för att ta några exempel bara.

Visst, Söders uttalande var dumt och uselt formulerat men alla dessa proffspolitiker vet nog mycket väl vad Söder egentligen menade – dummare är de inte – och förstod de inte är det mer illa ställt med deras IQ än vad jag trodde. Dock lutar det mer åt att de flesta medvetet valt att missförstå. Ett tips kan ju vara att titta närmare på hur Samerna ser på sig själva – att de är samer och sätter man det i kontext med Söders uttalande så förstår man vad han ville ha sagt.

Slutligen, vad alla dessa människor – politiker såsom allmänheten – som nu rabblar upp fördömanden och krav på avgång inte verkar förstå är att inte heller denna storm som media nu har piskat upp kommer att påverka SD negativt.Troligen kommer de istället att gå stärkta ur detta och folk kommer att fortsätta att rösta på dom eftersom de fortfarande är det enda parti som inser vartåt landet är på väg – mot katastrof – om den vansinniga invandringspolitiken tillåts fortsätta och som vill göra något alls för att förhindra att landet och välfärden brakar samman fullkomligt. Sverigedemokraterna är det enda alternativet att rösta på nu när folket vaknar alltmer och ser konsekvenserna av massinvandringen emedan hela 7klövern fortsätter att sova vidare.

En tanke på “Dagens dumstrut

  1. Ping: Svensk eller ej? | NyktraPerspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s