Gräddfil

image

När man läser om den senaste uppdagade gräddfilen för personer med utländsk härkomst i Malmö inklusive grovt brottsbelastade sådana så kommer man osökt att tänka på 80-90 talets ökända så kallade värstingresor som gick till exotiska resmål de flesta av oss laglydiga medborgare bara kunde drömma om då som nu. Det handlade nämligen om ställen som till exempel Västindien, Karibien och Nicaragua. Inga billiga resmål med andra ord.

Att dessa resor var mer kontroversiella när media – som på den tiden var hyfsat objektiva om man jämför med dagens – avslöjade dom för allmänheten än politikerna räknat med är en underdrift som heter duga. Det blev milt uttryckt ett jävla liv och folk vågade säga sin mening utan att riskera att få hembesök av Expressens Stasiagenter. Det var oerhört – med all rätta – provocerande för folk att kriminalitet belönades med resor till exotiska länder för skattepengar istället för att få konsekvenser. Signalen som detta sände ut var att om du begår grova brott i Sverige så får du ditt livs äventyr och skräddarsydda utbildningar istället för att behöva ta konsekvenserna för dina brott. Läs lite mera om dessa resor här, här, här och här.

Inte mycket tycks ha förändrats i tänket hos dessa personer som vill premiera kriminalitet – och annan etnicitet än svensk – istället för att kraftfullt markera att kriminalitet får följder för lång tid om man tittar på den senaste gräddfilen som kommit upp till ytan i Malmö och hos Räddningstjänsten Syd. År 2008 startade ett så kallat integrationsprojekt för utomnordiska invandrare vars syfte var att ge deltagarna en snabbutbildning på 10 månader – den riktiga SMO-utbildningen för att bli brandman är på 2 år – samt förtur till anställningar. En av dessa personer som kom med på utbildningen enbart på basis av att han har utomnordisk härkomst och ett kriminellt förflutet var Kushtrim Rugova. År 2003 var han högst delaktig i ett vidrigt överfall på ett 23-årigt danskt tältande par på Klagshamns udde utanför Malmö där kvinnan även våldtogs medan mannen tvingades titta på. Läs mera här samt för att se bilder på brottsplatsen.

Rugovas bakgrund inklusive detta vidriga överfall på paret var välkänd av de ansvariga när han antogs till utbildningen och är lika välkänd av de som nu anställt honom på räddningstjänsten syd. De till och med erkänner att det är på grund av hans bakgrund som han nu har fått anställning på heltid, förutom att chefen Per Widlundh tycker att Rugova gjort en ”fantastisk resa” så låter ledningen hälsa att anledningen till att han och de andra nu har blivit brandmän är att ”De är rekryterade utifrån vår kravprofil och rekryteringspolicy. Förutom de formella kraven letar vi efter personer med ett stort samhällsintresse, kommunikativ förmåga och en stark vilja att arbeta med hela bredden av vårt uppdrag” och att ”Vi är en räddningstjänst för alla och genom vår rekrytering strävar vi efter att stärka organisationens förmåga att möta allmänheten”.
imageimageEn del brandmän, främst de kvinnliga känner avsmak inför anställningen av Rugova och att behöva jobba tätt intill honom. De vågar dock inte öppet framträda och protestera av rädsla att förlora sitt jobb då ledningen för Räddningstjänsten Syd sägs toppstyras av politiskt korrekta och det har de dessvärre all anledning att vara då det nu för tiden inte är helt ovanligt att både mista sitt jobb och få hela sitt liv slaget i spillror om man yppar det minsta som kan tolkas som kritik mot den förda invandringspolitiken, diskrimineringen och fördelarna kriminella och invandrare får gentemot ursprungsbefolkningen i dagens politiskt korrekta Sverige.

Då pyr det desto mer bland allmänheten där många är rent ut sagt förbannade och det med rätta. På Räddningstjänsten Syd Facebooksida formligen exploderade det i arga inlägg. Då valde RSyd helt sonika att helt radera hela sidan. Så mycket kan de alltså stå upp för sina prioriteringar, att gynna invandrare och kriminella jämte laglydiga skötsamma människor med bättre meriter och som dessutom har fullföljt den riktiga brandmannautbildningen för att garantera kvaliteten på vår brandkår. Det handlar faktiskt om att rädda liv, inte om att bedriva kriminalvård och att diskriminera de som inte har utomnordisk härkomst.

Relaterat: Fria Tider Flashback

En tanke på “Gräddfil

  1. Ping: Sjuka, sjuka Sverige | NyktraPerspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s