Pinsamt Aftonbladet

Fick syn på en länkning till Aftonbladet som jag blev nyfiken på eftersom den hade den uppseendeväckande rubriken ”SD: registrera alla invandrare” på Facebook. Nyfiken som jag blev klickade jag motvilligt, eftersom jag inte hyser några högre tankar om Aftonbladets journalism och därför bojkottar den så långt det är möjligt, på länken och det som jag där får läsa är bland det mest pinsamma och vinklade jag läst.

Det räcker med att läsa inledningen i artikeln ”Den 15 september 1935 införde Nazityskland de så kallade Nürnberglagarna. Myndigheterna skulle skilja ut landets judar från andra medborgare och särbehandla dem” om en motion som Kent Ekeroth (SD) sände in för över en månad sedan (den 7/11) för att konstatera att detta inte är någon objektiv artikel för fem öre.

Journalisten Petter Larsson har jag förstått är ,milt uttryckt, inget större fan till Sverigedemokraterna. Han fortsätter sin korta artikel igenom med ren förvanskning i syfte att få läsaren att tro att SD likt Nazityskland registrerade judar nu vill registrera ALLA invandrare när det i själva verket handlar om att registrera dömda fångars ursprung för att få bättre statistikunderlag i syfte att ”För att kunna förstå trender, mönster och hur samhället utvecklas” som Ekeroth formulerar det i motionen. Det är en milsvid skillnad mot att sy dit märken likt davidstjärnan som alla judar tvingades ha väl synliga till att göra det på alla invandrare nu som Petter Larsson vill få det till att Ekeroths motion handlar om. Läs motionen här i sin helhet och bilda dig din egen uppfattning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s