Prioriteringar

Politik och ekonomi handlar om prioriteringar. Vem, vad och hur ska prioriteras vilket inte är den enklaste uppgiften ty en grupp kommer alltid ofrånkomligt att missgynnas. I skrivande stund har stormen Alexander slagit till i de södra delarna av landet och media rapporterar oavbrutet om dikten och datten som Alexander kan ställa till med. En sak är om hur det ska gå för de hemlösa under dygnet som Alexander beräknas härja runt innan han drar vidare.

Jag läser runt bland alla dessa artiklar och finner att Helgeandskyrkan öppnar sina portar för de hemlösa under stormen. Ett fantastiskt och ganska så självklart initiativ av en kyrka, ingen ska behöva vara hemlös i Sverige och framförallt inte behöva vara utan tak över huvudet under extrema väderförhållanden. Men så får jag klart för mig att kyrkan enbart agerar på detta vis pga ”EU-migranter” vilket översatt till svenska betyder romska tiggare från Rumänien även om prästen Helena Ekhem påpekar att ingen förstås kommer att avvisas. Jag hoppas att det stämmer. En undran som kommer upp är givetvis om kyrkan varit lika snabba att erbjuda en sovplats om romerna inte kommit hit i tusental och det enbart gällt svenska hemlösa?

Malmö vill inte vara sämre och har sett till så att stadsmissionens café kommer att hålla nattöppet i natt men även här kan man mellan raderna läsa att åtgärden i första hand har tillkommit pga EU-migranterna som beräknas vara flera hundra enbart i Malmö stad så man kan med fog anta att svenska hemlösa kommer avvisas till förmån för romerna.

Som sagt, INGEN ska behöva sova under bar himmel under en storm eller annars heller men frågan som ändå gnager inom en är varför det aldrig blir ett sånt här ståhej om det endast handlar om vanliga hederliga svenska hemlösa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s