Undermålig journalistik

I detta inlägg tänkte jag skriva om någonting helt annat än vad som står som rubrik här ovan men det kan vänta till ett senare inlägg då jag känner det angelägnare att skriva av mig lite av all den frustration jag känner inför den undermåliga s k journalism som tidningar med Aftonbladet och Expressen i spetsen prånglar ut varje dag. Det är inte ens journalism de sysslar med längre, det är agendapropaganda så genomskinligt på gränsen till kriminellt och där objektivitet och saklighet är okända begrepp.

Dock är det så mycket av den varan numera att det är omöjligt att täcka upp allt i detta inlägg att jag får nöja mig med en av alla urusla artiklar jag har läst på senaste tiden efter att Stefan Löfven utlyste nyval. Artikeln tillika exemplet på journalism som får illustrera vad jag personligen anser är under all kritik kommer föga förvånande från Aftonbladet.

I denna artikeln är ”scoopet” ett antal kommentarer som riksdagsledamoten Stellan Bojerud (SD) har skrivit på sajterna Avpixlat och Exponerat under eget namn. Bara rubriken, ”SD-topp hyllar nazisters insatser i strid”, antyder vad AB är ute och fiskar efter. I själva artikeln har de citerat Bojerud så här ”Ja, jag beundrar de insatser som ett antal SS-officerare och frontmän gjorde i ärlig strid” och sedan gömt undan resten av kommentaren bredvid som i sin helhet ser ut så här ”Ja, jag beundrar de insatser som ett antal SS-officerare och frontmän gjorde i ärlig strid mellan nationer och jag fördömer så hårt jag kan de övergrepp som inte blott SS, utan även andra nazi-organisationer gjorde för att åstadkomma Förintelsen”. Precis som att många militärer och historieintresserade beundrar Djingis Khan, Napoleon och Karl den store för att ta några exempel för deras bravader på forna tiders slagfält beundrar Bojerud vissa officerare inom SS för deras militära skicklighet i fält. Det fattar ju varenda en som har ett uns intelligens i sig, dock inte Aftonbladet som ångar vidare med att fråga hur det kommer sig att Bojerud skriver att han är rasist efter att återigen ha valt att utelämna en stor del av kommentaren i fråga som det gäller. AB väljer att separera kommentaren från artikeln, troligen för att det är så himla uppenbart att Bojerud är sarkastisk vilket alla som inte är förblindade av SD-hat kan se själva här, citat ”Jag är rasist. Stolt rasist. Gift i 30 år med en underbar hustru som var Holländsk-Indonesiska. En utlandsadopterad dotter, som är gift med en man från Afrika. De har tre barn, mina älskade barnbarn. […] Nu gift med Manora från Laos. Hon hade med sig två barn med ”invandrarbakgrund” (hatar ordet). Dottern är gift med en finländare och har ett barn (med—). Sonen är ogift, men har en amerikansk flickvän (som just nu bor hos oss), som han träffade under sin skoltid i Manilla, Filippinerna. […]Men jag är rasist. Jag gillar det, för Stagnelius har lärt mig att ”adla””. När man är emot följande är man enligt AB också rasistisk trots att det är uppenbart att Bojerud även här är sarkastisk, eller ironisk kanske är ett mer passande ord, citat ”Jag ogillar barnäktenskap, könsstympning, tvångs­äktenskap, bärandet av ­iögonfallande religiösa symboler, skamvåld och balkonghoppning. Därför är jag ­rasist”. Vem ogillar inte dessa ting kan man fråga sig? Tyvärr är man, enligt etablissemanget och 7klövern, rasist om man visar sitt ogillande samt sin empati för de utsatta för dessa nya bekantskaper som dykt upp i takt med den ständigt ökande invandringen från länder vars kulturer och värderingar är den rakt motsatta till vår kultur och våra värderingar.

På en sådan här låg nivå är alltså dagens journalism i Sverige. Numera är media inte granskandet av makten, numera går de armkrok med vänsterextremister samt delar säng med makten det är meningen att de skulle granska. De har totalt svikit hela sitt uppdrag om de fått för sig att det går ut på att dela agenda, desinformera och förfölja oliktänkande inifrån sin gemensamma koloni på Södermalm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s