Mytomanins aktörer

I en artikel i Sydsvenskan läser jag en intervju med ”experten” på bland annat fascism Henrik Arnstad. Jag har inget att anmärka på journalistens frågor men däremot på den vinklade dynga som Arnstad häver ur sig, det var längesedan jag läste något mera genomskinligt hitte-på-trams utifrån att man har en egen illa dold agenda.

Henrik Arnstad har nämligen gjort sig ett namn genom att konsekvent anklaga SD för att vara fascister, rasister och allt möjligt dåligt utan att ha några som helst belägg för sina påståenden allt som oftast och därigenom fått sitta i diverse tv-soffor där han benämns som historiker med fina examen från Stockholms universitet, forskare, expert och författare.

Problemet är bara att Arnstad har ljugit rakt upp och ner om sina akademiska meriter vilket han senare tvingades erkänna i direktsänd radio då han ställdes mot väggen av inringande lyssnare. Han har INGEN examen från något universitet. Det är visserligen sant att han kan titulera sig författare men hans böcker om fascism beskrivs av andra (riktiga) forskare som ett klistra och klippa in från andras studier av ideologin fascism. Sedan har han kryddat med sina egna högst personliga åsikter som inte är baserade på någon seriös och objektiv forskning som han påstår sig ha utfört samt utifrån en egen agenda vilken är karriärsmässig och en vilja att stå i rampljuset. Faktum är att han knappast bjudits in till tv-sofforna trots belagda lögner om sina meriter om han inte, sanna eller ej, sagt de rätta sakerna.

Det är därför som tv och medier vill ha med honom, han bekräftar i egenskap av ”expert” det som media försöker förmedla i bästa DDR-propaganda att SD är onda rasister, fascister, nazister och främlingsfientliga. SD vill kasta ut precis alla som inte har vit hy, Sverige kommer att gå under och koncentrationsläger kommer att ploppa upp likt svampar om SD får något som helst inflytande och så vidare. Någon annan förklaring till att han får denna uppmärksamhet av etablissemanget trots att han är avslöjad som en bluff kan jag inte komma på.

Jag tror faktiskt att herr Arnstad är en tvättäkta mytoman. Så här definieras mytomani på Wikipedia. Här kan du läsa en bra artikel i ämnet i SvD. Personligen tycker jag att mycket stämmer in på Arnstad.

Förutom att ljuga om sin utbildning, jobb och examen har han bland annat ljugit om sin värnplikt. Han påstod att han var plutonsbefäl när han i själva verket var menig och lämnade det militära med sämsta möjliga betyg. Han har påstått sig ha jobbat på Stockholms universitet men där hade de inga uppgifter om honom alls. Lögn efter lögn har avslöjats men ändå får han stort utrymme i tv och tidningar som någon slags expert trots att han inte är högre utbildad än vad den genomsnittlige historieintresserade är.

Medierna är tragiska för de är ingenting annat än medaktörer till en mytoman samtidigt som mytomanen självt villigt går i mediernas ledband. De utnyttjar varandra kort sagt och bägge aktörer är fullt medvetna om detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s