Skällsord

Det här med att politiker och journalister flitigt använder vissa ord i syfte att nedvärdera andra som inte delar deras egna politiska hemvist eller avviker alltför mycket från deras åsikter, som givetvis är de rätta att hysa, är ett kapitel för sig.

De vanligaste orden att använda sig av i syfte att tysta eller begå karaktärsmord på en meningsmotståndare i den offentliga debatten i Sverige är i tur och ordning följande; rasist, fascist, främlingsfientlig, islamofob och nazist. Brukarna av dessa ord kommer från företrädare från alla partier ur 7-klövern både på riks- och på kommunal nivå. De kommer även från så gott som alla etablerade journalister varav de överlägset värsta torde vara de som innehar sin anställning på Aftonbladet, tätt följda av de på Expressen och Expo. De som däremot får dessa ord stämplade i pannan på sig är uteslutande SD:s företrädare och dess sympatisörer. En annan grupp som oftast tystas effektivt med dessa stigmatiserande epitet är sådana som för faktabaserande, logiska och förnuftiga resonemang om Sveriges med omvärldens ögon sett extrema invandringspolitik eller om till exempel IS blodtörstiga härjningar. Googla Marcus Birro. Trots all fakta eller bevis som finns att tillgå är man ändå rasist eller islamofob om faktan och bevisen går tvärs emot vad alla dessa ordbajsare har deklarerat är det rätta. Att försöka resonera med sådana som väljer att fullt medvetna om att de är avklädda inpå bara skinnet med alla faktabaserade argumentationer och bevis ändå desinformera, blunda och förlöjliga är lönlöst. De har målat in sig så i ett hörn sedan decennier att de skulle förlora all trovärdighet och prestige om de medgav att de möjligen har haft fel. Några börjar visserligen medge att vi har allvarliga problem men det stora flertalet har inte en tillräckligt hög moralkompass och självrespekt för att medge att de medvetet ljugit eller haft fel för svenska folket. Tyvärr.

Okunskap om och ett missbrukande in absurdum om innebörden och av dessa ord är också stor och utbredd bland dessa personer. Ord som rasist och nazist har fullkomligt förlorat sin betydelse tack vare det. Ta till exempel vår ,åtminstone fram till 22 mars, finansminister Magdalena Andersson som igår kallade SD för (ny)fascister utan att närmare kunna förklara varför.

Det enda hon kunde komma med var det lika uttjatade mantrat om att SD inte står upp för allas lika värde. Vilket hyckleri må jag säga. Är det någon som inte står upp för allas lika värde så är det ju hon och resten av alla antidemokrater som anser att 800 000 personer inte är lika mycket värda som resten av befolkningen. Åh, vad trött man är på detta med allas lika värde. Något sådant existerar inte och kommer heller aldrig att göra för inte anser väl Magdalena att odjuren i till exempel IS eller Boko Haram är lika mycket värda som oss, inklusive SD:are, som inte skär huvudet av folk?

Fascism har för övrigt ingenting att göra med SD förutom att de värnar om det egna landets väl och ve. Rasism som SD alltid anklagas för har mycket lite eller intet med fascism att göra heller. Fascism är förutom antidemokratiskt fiender till kommunism, liberalism, kapitalism och konservatism med mera. Fascism tillämpar och hyllar våld som främsta politiska metod. När såg du senast sverigedemokrater bruka våld på politiska motståndare och göra våld på demokratin (polisen)? Nej Magdalena, är det någon som ska anklagas för att vara fascister så hamnar SD väldigt långt ner på listan. Du borde istället vända blicken åt vänster, åt vänsterpartiet och dess stödtrupper AFA, RF och ung vänster i första hand om du vill stämpla någon som fascister. Sedan bör du lämpligen läsa på vad innebörden i orden du och dina gelikar slänger omkring er med betyder så att du framöver slipper framstå som extremt okunnig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s