Hyckleriet frodas

”För det första handlar valet om huruvida man är beredd att samarbeta och ta ansvar för Sveriges bästa. Ska vi ha kaos, bråk och blockpolitik i Sverige eller ska vi ha ett vuxet samarbetsklimat och en konstruktiv diskussion över blockgränsen om hur vi tar vårt land framåt? Min starka övertygelse är att Sverige behöver mer samarbete och mindre blockpolitiskt tänkande. Dessutom kräver det nya politiska läget ett sådant agerande av alla anständiga partier. Alternativet är att låta Sverigedemokraterna diktera villkoren i svensk politik.”

Så inleder vår (tillfällige? ) statsminister Stefan Löfven sin debattartikel i dagens DN där han hakar på sin finansministers analys igår om att SD är ett nyfacistiskt parti vilket naturligtvis inte stämmer vilket jag skrev ett inlägg om igår.

Vidare efterlyser Löfven ett vuxet och konstruktivt samarbete och samtal. Då är min fråga till Stefan varför han inte föregår med gott exempel och beter sig på ett sätt värdigt en statsminister? Det beteende han hittills har uppvisat är inte det minsta statsmannamässigt utan snarare föraktsfullt, splittrande och ansvarslöst. Det är inte värdigt en statsminister att kalla över en miljon av de egna medborgarna för fascister. Löfven efterlyser samarbete men han vill inte samarbeta med SD, som enligt Yougov skulle få över 17% om det vore val idag, och än mindre ha konstruktiva samtal med dom. Anständighet lyckas han också få med i artikeln, alla är anständiga utom SD och dess sympatisörer men är det anständigt som statsminister att kalla en stor och växande andel av befolkningen för fascister och göra allt för att isolera dem från allt inflytande? Jag tycker inte det och det skapar enbart ännu större motsättningar att uttala sig så nedlåtande om en stadigt växande andel av befolkningen.

”Därför kommer jag aldrig att agera på ett sätt som ger makten över landets utveckling till ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner.”

Löfven borde kanske ta och läsa SD:s partiprogram ty sådan arrogans kommer bara att leda till att SD ökar ännu mera. Vidare är respekten för det demokratiska styrelseskick vi har här i landet något som han själv tydligen måste jobba väldigt med. Han respekterar ju inte i nuläget över en miljon svenskars röster. Föregå med gott exempel först innan du anklagar andra för det ena och andra, Stefan, för inte vill du väl framstå som en hycklare också?

”Det betyder att de bryter sina löften till väljarna, praxis i Sveriges riksdag och försöker tvinga till sig en makt som inte står i proportion till deras mandat.”

Löfven fortsätter att hycklandet. SD har snarare tagit sitt ansvar för sina väljare genom att utnyttja sin vågmästarroll för att sätta tryck på de övriga i 7-klövern genom att sätta ner foten och visa att de inte kan diskriminera 800 000 av landets väljare medan Löfven från dag ett har svikit vallöften på löpande band.

Att SD försöker få inflytande som inte står i proportion till deras mandat är nästan inte ens värt att kommentera då MP trots deras 6,8% i valet fått diktera hela migrationspolitiken som har påverkat varenda aspekt i samhället till det oreparerabla och som kostar oss inte bara hundratals miljarder per år utan även diskriminering av etniska svenskar och nya fenomen såsom upplopp, no go-områden, total bostadsbrist, skottlossningar på öppen gata, öppet och statligt sanktionerat kvinnoförtryck, skyhög arbetslöshet, gängvåldtäkter, attacker på polis och räddningstjänst, rasism, judehat med mera. Listan kan göras närmast oändlig. (V) som fick blott 5,7% i valet har fått igenom att vinster i välfärden ska bort bland annat. Är det hyckleri eller är det hyckleri vår kära statsminister praktiserar till nästan fulländning? Du börjar få slut på dåliga undanflykter nu, Stefan, för att inte bjuda in SD till samtal och samarbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s